HATÁRRENDÉSZETI ÖSSZESÍTŐ

2021.04.24. 20:04

Balesetet szenvedett a hat illegális migránssal menekülő embercsempés

police.hu

Forrás: feol.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály információja alapján a Fejér megyei rendőrök 2021. április 24-én 16 óra 25 perckor az M6-os autópálya, Budapest felé vezető oldalán ellenőrizni akartak egy szerb honosságú gépkocsit. A jármű vezetője a rendőri intézkedés alól ki akarta magát vonni, ezért az 55-ös kilométerszelvénynél lévő adonyi lehajtónál elhagyta az autópályát. A 6208-as számú úton hajtott tovább, azonban elveszítette uralmát a jármű irányítása felett és az út menti árokba hajtott. A sofőr a baleset után az autóból kiszállva elmenekült, őt a rendőrök jelenleg is keresik.

A kocsiban két nő és négy férfi utazott, akik magukat szír állampolgároknak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A baleset következtében többen megsérültek, őket a mentők kórházba szállították, ahol további ellátásukról gondoskodnak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

vezető képünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában