ügyészségi indítvány

2020.12.18. 18:00

Megszúrta a vak édesanyja segítségére kelő férfit

Dr. Varga Lóránt a Fejér Megyei Főügyészség megbízott főügyész helyettese, a főügyész távollétében jogkörében eljárva az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

duol.hu

Forrás: illusztráció

Fotó: shutterstock

A Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2020. december 14-én, Nádasdladányban megszúrta a vak édesanyja segítségére siető férfit.

A gyanúsított este otthonukban szóváltásba került a mindkét szemére vak édesanyjával, amelynek során egy meggyújtott cigarettát helyezett a sértett szájába az égő végével befelé fordítva. Amikor a sértett a lakóházban tartózkodó további személyektől segítséget kért, a férfi a sértett védelmére kelő férfit egy éllel és heggyel bíró, eddig be nem azonosított eszközzel ötször megszúrta. A sértettet a szúrások az arcán, a gyomortájékán, valamint a törzsén érték.

A sérülések gyógytartama jelenleg nem megítélhető, azonban a szúrás az elkövetés módjára, a használt eszközre, valamint a támadott testtájékra figyelemmel alkalmas volt életveszélyes sérülés okozására.

A bűncselekmény jellegére, az anyával és a vele együtt élő további személyekkel szembeni sorozatos erőszakos jellegű fellépésekre tekintettel a bűnismétlés reális veszélye fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a bíróság döntése védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában