BALESET: KAMIONNAL ÜTKÖZÖTT ÖSSZE EGY KISBUSZ

2020.05.28. 16:00

Megszólalt a teherautó sofőrje, az öt áldozatot követelő baleset egyik érintettje – videókkal

Öt férfi a helyszínen meghalt, négy pedig életveszélyesen megsérült a balesetben, amely a 710-es számú főúton történt Balatonfőkajár és Csajág között csütörtökön reggel.

Kovács Erika / veol.hu

A veol.hu értesülése szerint egy jól belátható, egyenes szakaszon egy pótkocsis teherautóval ütközött össze egy kisbusz, amelyben kilencen utaztak. Az elhunytak 38 és 58 év közöttiek voltak, a legfiatalabb sérült 17 éves. A balesethez nyolc mentőautó és két mentőhelikopter érkezett.

Nem sikerült az előzés

Aradi Virág Veszprém megyei rendőrségi sajtószóvivő a baleset körülményeiről elmondta, a Fiat Ducato kisbusz Balatonakarattya felől haladt Balatonfűzfő irányába. Előzni kezdett egy kamiont, és, bár fékezett, amikor meglátta a szemből érkező pótkocsis teherautót, frontálisan összeütközött a járművel. Utóbbi is vészfékezett, de az ütközést már nem lehetett elkerülni. A forgalmat elterelték a 71-es számú út felé, a rendőrség órákon át teljes útlezárás mellett helyszínelt.

Csondor Henrietta Veszprém megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, hogy a helyszínre a balatonfűzfői és a pétfürdői hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett. A tűzoltók feszítővágóval vágták ki a kisbusz oldalait, nyolc embert emeltek ki belőle és adtak át a mentőszolgálatnak.

Sérültek:

Úgy tudjuk, a kisbuszban utazó kilenc férfi közül egy kizuhant az ütközéskor, és ő is meghalt. A halottak között van egy román férfi is. A legfiatalabb sérültet, egy 17 éves borsodi fiatalembert egy 45 éves, szintén borsodi sérülttel a veszprémi kórházba vitték, a másik két életveszélyes sérültet mentőhelikopterrel a győri kórházba, illetve a budapesti Honvéd kórházba szállították. Információnk szerint a dolgozók egy budapesti cégtől utaztak balatoni munkára.

A pótkocsis teherautó Veszprém megyei sofőrje nem sérült meg.

A helyszínre hat mentőautó és két mentőhelikopter érkezett

A balesethez a balatonfűzfői és a pétfürdői hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik nagy erőkkel kezdték meg a mentést, a rendőrség teljes útlezárás mellett helyszíneltek. Az útlezárást csütörtök délután 14 órakor oldották fel a 710-es számú úton, közölte Nagy Judit rendőrségi sajtóreferens.

Megszólalt a balesetet szenvedett teherautó sofőrje!

– Szörnyű látvány fogadott az ütközés után, halottakat láttam és sérülteket, az egyik segítségért kiáltott és azt mondta, hogy nem kap levegőt!

– Hiába akartam segíteni, semmit nem tudtam tenni, meg kellett várni a mentőket – mondta megrendülten a férfi, aki arról is beszélt, hogy gyakran jár a 710-es úton, ahol szerinte nagyon veszélyes a közlekedés, mert sokan rohannak, sietnek. Úgy fogalmazott, a közlekedési morál katasztrofális.

Csondor Henrietta, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője

[video width="1024" height="576" mp4="https://www.duol.hu/wp-content/uploads/2020/05/videode9bac92485522f2f372cd6515f9d1f4V.mp4"][/video]

 

Aradi Virág, a Veszprém Megyei Rendőrkapitányság Szóvivője

[video width="1024" height="576" mp4="https://www.duol.hu/wp-content/uploads/2020/05/aradi.mp4"][/video]

 

A kisbuszból szinte semmi nem maradt!

[video width="1024" height="576" mp4="https://www.duol.hu/wp-content/uploads/2020/05/kisbusz.mp4"][/video]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában