Hivatás, elkötelezettség, csapatmunka

2019.02.19. 10:00

Megkezdték szolgálatukat az új beosztott tűzoltók

Új beosztott tűzoltók kezdték meg szolgálatukat Fejér megye mindhárom hivatásos tűzoltó-parancsnokságán február 18-án.

FMKI

A tizenkét újonnan felszerelt tűzoltó eredményesen teljesítette azt a szakképzést, amelynek zárásaként múlt héten a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kibocsátó ünnepségén ünnepélyes esküt tettek. A tiszthelyetteseket Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte Székesfehérváron.

Fotók: Katasztrófavédelem

Az öthónapos szakképzésen a hallgatók minden olyan elméleti és gyakorlati szakmai ismeretre szert tettek, amelyek elsajátítása elengedhetetlen a hivatásos tűzoltói szolgálathoz. Közülük hatan a székesfehérvári, hárman-hárman pedig a dunaújvárosi és sárbogárdi tűzoltóság állományához csatlakoztak. A tizenkét új kolléga mellé mentorként mindhárom parancsnokságon egy-egy idősebb tűzoltót jelöltek ki, aki segíti a fiatalok szakmai ismereteinek fejlesztését, tájékoztatja őket a szolgálatellátás lényeges elemeiről, a kiképzés rendjéről és a szolgálati út betartásának módjáról.

Magosi Lajos tűzoltó ezredes, katasztrófavédelmi igazgató köszöntőjében gratulált az elért tanulmányi eredményekhez, jó munkát, gördülékeny beilleszkedést, a szakmai fogások elsajátításához sok szorgalmat kívánt. Az ezredes az eddig megszerzett ismeretek további fejlesztésére, a szakmai képesítések bővítésére ösztönözte a tiszthelyetteseket. Kiemelte a csapatmunka jelentőségét, hiszen a tűzoltók minden káresetnél egy emberként egy célért, együtt gondolkodva és cselekedve végzik a beavatkozást. Végül megköszönte a családok szerepvállalását, akik támogatásukkal segítik a tűzoltó hivatás iránt elkötelezett fiatalok helytállását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában