fokozott figyelemmel közlekedjenek

2018.12.15. 13:30

Előzzük meg a baleseteket! – videóval

Szombat reggelre fehérbe borult Fejér megye, a közlekedésben télies útviszonyokra kell számítani. Mielőtt gépkocsival elindulnak – főként hosszabb utak esetén -, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről a http://met.hu címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu weboldalon olvashatnak. Csak a téli közlekedésre felkészített járművel induljanak útnak, nagyon fontos a gépkocsikon a téli gumiabroncs használata!

FMKI

Fotó: police.hu

Fotó: illusztráció

A téli útviszonyok veszélyeire hívja fel a figyelmet a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Hosszabb távolságok esetén elindulás előtt tankoljanak a szokásosnál többet, készüljenek úgy, hogy egy elakadás se okozzon meglepetést, a mobiltelefont töltsék fel, vigyenek magukkal plusz kabátot és takarót, némi ételt és italt. Használják a katasztrófavédelem ingyenesen letölthető alkalmazását, a VÉSZ-t!

A téli időjárási körülmények között követendő biztonsági szabályokról részleteses ITT olvashatnak.

Aktuális időjárás, meteorológiai adatok: a http://met.hu

Aktuális útviszonyok: http://utinform.hu

Vezető képünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában