Gazdaság-felsőoktatás

2023.12.06. 11:00

Együttműködési megállapodást kötött a Mol és a Dunaújvárosi Egyetem

A Mol és a Dunaújvárosi Egyetem három évre szóló keretmegállapodást kötött, amelynek célja, hogy szakember-utánpótlást biztosítson a társaságnak, illetve további oktatási és kutatás-fejlesztési együttműködések számára teremtsen lehetőséget az egyetem és a cégcsoport között - tájékoztatta a vállalat kedden az MTI-t.

Duol.hu

Fotó: Pesti Tamás / FMH (archív)

Kiemelték: a Dunaújvárosi Egyetem a dunántúli régió fontos felsőoktatási intézménye, amely az elmúlt években több fronton bővítette és szélesítette képzési kapacitását. A Mol számára kiemelten fontos az egyetemen elérhető gépészmérnöki alapképzés, amely azt a tudást nyújtja, amelyre egy termelő üzemekkel rendelkező nagyvállalatnak szüksége van. A képzés karbantartás profilja szintén az ipari orientációt erősíti.

Felidézték: a Mol és a Dunaújvárosi Egyetem együttműködésében fontos mérföldkő, hogy 2020 óta tartanak a vállalat szakemberei órákat az egyetemen karbantartási technológiák, tribológia és karbantartás tervezése, szervezése tárgyakban. Újabb területtel bővült a kapcsolat 2022-től, duális képzésben gépészmérnök BSC hallgatókat fogad a Mol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában