Változó lehetőségek

2023.12.02. 18:00

Új fejezet nyílik a Fejér vármegyei lakáspiacon?!

A CSOK Plusz program új lehetőségeket kínál a Fejér vármegyei lakásvásárlóknak. A Babaváró program mintájára kidolgozott támogatási rendszer jelentős változásokat hozhat a helyi ingatlanpiacra. Ebben az elemzésben részletesen megvizsgáljuk a program hatását az ingatlanárakra és a piacra.

Duol.hu

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az új állami lakástámogatási program, a CSOK Plusz, jelentős változásokat idézhet elő a Fejér vármegyei lakáspiacon. A gyermekvállalást tervező házaspárok első lakása megvásárlásához akár 80 millió forintig, míg nagyobb lakásba költözéskor akár 150 millió forintig terjedő támogatást igényelhetnek – írja Hajdú Marianna társoldalunkon, a feol.hu-n.

Fejér vármegye lakáspiacán a CSOK Plusz szempontjából számbavehető használt és új lakóingatlanok átlagos négyzetméterára november közepén, 534 ezer és 807 ezer forint között mozgott. A vármegyeszékhelyen az átlagos négyzetméter árak magasabban, 679 ezer és 930 ezer forint közötti értéken alakultak.

Az ingatlan.com elemzése bemutatja, hogy az elmúlt időszakban hogyan változtak az árak, és hogy a CSOK Plusz keretében várhatóan népszerű ingatlanok átlagos négyzetméterára milyen hatást gyakorolhat a vármegyében. Fejérben november közepén több mint 6200 ilyen hirdetés szerepelt a kínálatban. A szóban forgó új lakóingatlanok átlagos négyzetméterára 807 ezer forintot tett ki, míg a használtaké 534 ezer forint volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!