Nem volt kelendő?

2023.11.24. 15:00

Két év lejtmenet után októberben először emelkedett a mobiltelefonok eladása

Az okostelefonok globális eladása 5 százalékkal nőtt októberben az előző év azonos időszakához képest, elsősorban a Közel-Keleten és Afrikában tapasztalható élénkülő keresletnek és a Huawei erős kínai értékesítésének a hatására – adta közre az MTI a Counterpoint Research piackutató cég honlapjára felkerült jelentést.

Duol.hu

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

Ezt megelőzően az eladások 27 hónapon át csökkentek.

Az idei harmadik negyedévben a dél-koreai Samsung 20 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a globális okostelefon-piacon. Az Apple Inc. a második helyen állt 16 százalékkal, ami azonban gyengébb a második negyedévi 17 százaléknál. A következő három helyen kínai cégek állnak. A harmadik helyen az OPPO és a Xiaomi, egyaránt 14 százalékkal, az előbbi a második negyedévben 10 százalék piaci részesedéssel rendelkezett, az utóbbi 12 százalékossal.  Az ötödik a vivo, piaci részesedése a második negyedévi 8 százalékról 7 százalékra csökkent a harmadik negyedévben.

Minden más okostelefon-gyártó együttes piaci részesedése 29 százalék volt a harmadik negyedévben, kisebb a második negyedévi 33 százaléknál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!