Gárdony

2023.10.23. 14:00

Megújult a Velencei-tó öt hajókikötője

Tisztán hazai forrásból, több mint 285 millió forint kormányzati támogatásból megújult a Velencei-tó öt hajókikötője - mondta hétfőn Gárdonyban, a létesítményeket bejáró hajóúton a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Duol.hu

Forrás: Dr. Molnár Krisztián Facebook oldala

Tessely Zoltán, aki egyben a Pannónia Szíve Programért és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, emlékeztetett: egyes fejlesztésekre a Velencei-tavi partfal felújítására nyert uniós támogatást nem lehetett felhasználni, így például a közforgalmú hajókikötők megújítására - tájékoztat az MTI.

"Szeretném megköszönni Magyarország kormányának, hogy megértette azt a problémát, hogy voltak olyan beruházási elemek, amelyek európai uniós forrásból nem voltak megvalósíthatók, és ezekhez biztosított forrásokat" - mondta a miniszterelnöki biztos. Megjegyezte, hogy például a vendégmólók megújítására több mint 500 millió forintot biztosított a kormány.

Dr. Molnár Krisztián a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke
Forrás: Dr. Molnár Krisztián Facebook oldala

Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács (VVVTFT) vezetője elmondta, hogy a Velencei-tavi közforgalmú hajóállomások Agárd, Gárdony, Pákozd, Velence, Sukoró korszerűsítésére magában foglalja a kikötők hajózásra alkalmassá tételét, valamint a közvilágítás korszerűsítését, illetve elektromos hajótöltők és egyéb szükséges parti létesítmények elhelyezését a kikötőkben. Hozzátette, hogy az öt kikötő - a sukorói kivételével - már megkapta a használatbavételi engedélyt. A sukorói kikötő engedélye ezért várat még magára, mert egy másik projekt finanszírozásából építik meg az engedélyhez szükséges vizesblokkokat - tette hozzá VVVTFT vezetője.

MTI
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!