Haladás

2023.05.02. 15:00

Felkerült a bokréta a dunavecsei okosgyárra

A Schneider Electric új dunavecsei okosgyárának tervezési és kivitelezési munkáit teljes körűen a dunaújvárosi Grabarics Kft. végzi. Az építkezéssel elértek arra a pontra, hogy megtarthatták a bokrétaavatót.

G. P.

Felkerült a borkéta a szerkezetre

Forrás: Grabarics Építőipari Kft.

A 25 ezer négyzetméteres karbonsemleges okosgyár beruházását mintegy negyven millió euróból (tizenhat milliárd forintból) valósítja meg a vállalat, amelyhez a magyar állam 2,3 milliárd forint támogatást biztosít stratégiai partnerének. Az ünnepélyes alapkőletétel március 17-én volt, amelyen jelen volt többek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Eric Heitz, a Schneider Electric energiarendszerek ellátási láncáért felelős senior alelnöke, Frederic Godemel, a Schneider Electric energiarendszerekért és szolgáltatásokért felelős alelnöke, Claire Legras, Franciaország magyarországi nagykövete és Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője is.

Pénteken pedig a Grabarics Építőipari Kft. közösségi oldalán tette közzé, hogy felkerült a bokréta az elkészült szerkezetre

„A bokrétaavatón a hagyományokat követve megvendégeltük a dolgozókat, megköszönve eddigi munkájukat. A Dunavecsén épülő gyár már a multinacionális vállalat ötödik magyarországi üzeme, ahol középfeszültségű eszközöket fognak előállítani elektromos elosztóberendezésekhez. A gyár neve Duna Smart Power Systems lesz, amelyben a termelés várhatóan 2024-ben indulhat el.” – áll a bejegyzésben.

Forrás: Grabarics Építőipari Kft.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!