5,5 MILLIÁRD FT

2020.06.29. 13:00

A legkisebb termelők is pályázhatnak támogatásra

Az agrártárca 5,5 milliárd forintot biztosít a kistermelők lehetőségeinek javítására.

fmh

Fotó: Pesti Tamás / FMH

Kistermelők termelési és értékesítési lehetőségeit javítja egy 5,5 milliárd forint keretösszegű, a nyáron megjelenő pályázattal az Agárminisztérium, a Vidékfejlesztési program részeként, ezt Nagy István agrárminiszter jelentette be szombaton, Pannonhalmán.

A tárcavezető elmondta, hogy a pályázatban a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztésére 2,5 milliárd forint, a helyi termékértékesítő piacok és vásárterek támogatására 3 milliárd forint áll rendelkezésre.

A kisüzemek fejlesztésére irányuló pályázat a legkisebb termelőknek nyújt segítséget mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozási tevékenységek fejlesztésére. A 15 ezer eurónak (5 192 700 forint) megfelelő támogatási összeg egyszeri és szabadon felhasználható. Azok a termelők pályázhatnak, amelyeknek a támogatási kérelem benyújtását megelőző teljes lezárt üzleti évben legalább 3000 euró (1 038 540 millió forint) és maximum 6000 euró (2 077 080 millió forint) standard termelési értékkel rendelkeznek.

– A helyi termékértékesítő piacok és vásárterek fejlesztésére a vidéki önkormányzatoknak nyújtott támogatás maximuma 100 millió forint lesz. Fedett és fedetlen tereket lehet létrehozni vagy felújítani, a hozzájuk kapcsolódó infrastrukturális háttérrel.

A cél, hogy a helyi piacok és vásárterek színvonalasan működjenek – tette hozzá Nagy István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!