Magnus Aircraft

2019.10.16. 12:00

Magyar fejlesztésű repülőgépet gyártanak

Átadták a Magnus Aircraft pécs–pogányi 5100 négyzetméteres kompozitgyártó üzemét

duol.hu

Komoly piaci siker reményében: a könnyű és műrepülhető, olcsó üzemű típusból akár évi kétszáz gépet készíthetnek a pécs-pogányi gyárban.

A Magnus Aircraft Zrt. a hónap elején ünnepélyes keretek között nyitotta meg az

5100 négyzetméter alapterületű kompozitüzemét, amely a 2018 januárjában megkezdett üzemegység következő, második üteme.

Az első ütem folyamán felépített közel 3000 négyzetméter alapterületű, modern, kimondottan repülőgép összeszerelésére megálmodott összeszerelő üzem és irodaépület már aktívan üzemel.

A kompozitüzem megépítésekor, kialakításakor a kimagasló termékminőség és a kornak, valamint technológiának megfelelő innováció játszott szerepet.

Ennek alapjait a legmodernebb automata ultrahangos vágóberendezés, speciálisan szabályozott gyantafelviteli rendszer és a kompozit sorozatgyártáshoz nélkülözhetetlen magas szintű szerszámkonstrukciók teremtik meg. Ezen szerszámkonstrukciókat egy, a legmodernebb típusú 5 tengelyes megmunkálóközponton keresztül valósítják meg.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Tarány Gábor, a Magnus Aircraft Zrt. elnöke átvágja a szalagot Fotó: TT

A korszerű technológia által szabályozott gyártási körülmények között előállított termékeik ezeknek köszönhetően a legmagasabb szinten elégítik ki a vevői igényeket. Ezen követelmények standardizálásához és reprodukálhatóságához a szakmához tartozó sajátosságokat magában foglaló, egyedileg fejlesztett vállalatirányítási rendszer járul hozzá, tökéletesíti és teszi egyedivé a Magnus kompozitüzemének gyártástechnológiáját, amely wet-lay up és vákuum infúziós eljárásra épül.

A cég a kompozitüzemhez nélkülözhetetlen munkaerővel együtt 125 főt foglalkoztat majd a próbaüzem befejeztével.

A Magnus Aircraft Zrt. a saját termékeihez szükséges évi körülbelül 250 kompozit géptörzsön és egyéb elemeken kívül bérgyártást is vállal.

Mint ahogyan az első ütem tekintetében is, itt is törekedtek arra, hogy a kialakított terek, kiszolgálóegységek egyrészről a környezettudatosság, másrészről a hatékony termelésszervezés tekintetében kerüljenek kialakításra a modern technológiai berendezések alkalmazásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!