Lelkesek és profik voltak

2024.05.15. 06:57

Lovasnapon jártunk Daruszentmiklóson

Nem először és nem utoljára. Az eddigiek is jól sikerültek, a mostani pedig (azt mondják, hogy a hatodik), a harminc akadály- és vadász hajtás kategóriában rajthoz álló és a rendezők nagy örömére, az eddigi legnagyobb létszámú közönség előtt zajlott le. A szinte nyárias idő pedig külön ajándék volt mindenkinek. Az eseményen Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője is megjelent, aki Rauf Norbert polgármesterrel közösen adta át díjakat a versenyzőknek.

Balogh Tamás

Fotó: Balogh Tamás

De hiszen ez egy falunap!

Az első meglepetés akkor ért bennünket, amikor az iskola felől bekanyarodtunk a gyönyörű Faluparkba kora reggel. Az eseményre érkező árusok és a büfések olyan hercig sátorvárost rittyentettek a fák árnyékába, hogy azt hitte az ember, hogy elnézte a naptárt és híres daruszentmiklósi falunapra érkezett.

Fotó: Balogh Tamás

Hogy teljes legyen a képzavar

Látni való volt, hogy a gyermekek külön kényeztetést kaptak az összkomfortos játszóparkjukban. Még egy szolid körhinta is várta őket. Nyilvánvaló, hogy az idei évben is tombol majd a lemosható kenceficék, tetkók divatja. Mindenki szerencséjére a régió leghíresebb alkalmi frizura varázslója Feke Judit is megnyitotta a szalonját az árnyas fák alatt.

Több mint show volt

Fotó: Balogh Tamás

Túlzás nélkül a szívemhez kaptam, amikor megláttam a megnyitóként fellépő gyanúsan megújult és egy osztállyal feljebb lépett Czuppon Péter féle néptáncos együttes, esti, színházi fő műsorba kívánkozó, vastapsos produkcióját. (Csak úgy megsúgom: reggel kilenckor, ragyogó napsütésben…)

Cukiság

Fotó: Balogh Tamás

A cukiságmérőnek viszont a profik után lett dolga, hiszen előbb a Szederinda óvodások, majd a Benedek Elek tagiskolások táncosai hódították meg újra a közönség szívét.

Fotó: Balogh Tamás

A csikósok professzionális bemutatója

Fotó: Balogh Tamás

A nap lovas siker triója: Tóth Lajos a Guinness-rekorder, Maszlag Gábor és Orova Tamás olyan könnyed természetességgel prezentálták a csikós, majd a bajnok a puszta ötös fogat  bemutatót, hogy a nézőtérről egyre inkább úgy éreztük, hogy az nekünk is simán menne…

És ezek meg kicsodák?

Fotó: Balogh Tamás

Az a helyzet, hogy Sahin Gábor, aki sok más egyéb mellett patkolókovácsként is megállja a helyét, bivaly fogatával, (amivel sétakocsikáztatást is vállalt) egy tűzpiros Ferrari SF-24-es-sel sem kapott volna több csodáló pillantást, mint azzal a kimérten cammogó párossal.

Fotó: Balogh Tamás

Foglaljuk össze a tapasztalatokat

Fotók: Balogh Tamás

A hajtók bemutatója még a mai korok műszaki csodáihoz szokott szemeket is magukkal ragadták. A kétszer harminc bemutatót viszont kimondottan a helyhiány miatt most, nem részletezem. Röviden összefoglalva: lelkesek és profik voltak. Akiknek nem jött ki elsőre a lépés másodikra, ők is nagyot mentek. Van viszont három különlegesen fontos szereplő, akik szívesen meséltek az aznapi csodákról. 

Fotó: Balogh Tamás

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában