Foglalkozás a diákoknak

2024.05.24. 08:00

Kis kecske, újszülött barika, törpemalacok, csibebébik az arborétumban - képgalériával

Ismét ellátogattak a Duna-Ipoly Nemzeti Park szakemberei Dunaújvárosba, a Baracsi úti arborétumba, ahol nagyobb diákoknak tartottak foglalkozást.

Molnár Emese

Fotó: Laczkó Izabella

Orosz Csaba önkormányzati képviselő elmondta, a program célja tulajdonképpen az, hogy a gyerekek eltölthessenek egy kis időt ebben a természeti miliőben, erősítsék bennük a környezetvédelmet, a környezettudatosságot, hogy megismerhessék az itt fellelhető növényeket és állatokat, és hogy egy erdős területen milyen munkálatokat kell elvégezni. Láthatták azt is, hogy miként fogják be, s gyűrűzik meg a szakemberek a madarakat. Az arborétum mindig tartogat újdonságokat a képviselő munkájának köszönhetően, például a szárazság miatt kivágott fák helyére ültettek újabb, a klímaváltozás hatásait jobban tűrő növényegyedeket is, valamint a mini állatfarmon is új lakókat üdvözölhettek a fiatalok. A kicsi ugri-bugri kecske, a három napja született barika, a törpemalacok, a kiscsibék, no és Zeusz, a törpe tacsi simogatása nemcsak a cukiságfaktort akasztotta ki, hanem az oxitocinszintünket is megemelte.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában