Velencei-tó

2024.04.02. 15:00

Jól kapnak a pontyok

Az ünnepi hétvégén igen szép fogásokról érkezett hír, a Velencei-tónál szerencsét próbálók közül a legtöbben nem csalódtak – olvasható társoldalunkon, a feol.hu-n

Duol.hu

Az egyik eredményes horgászat bizonyítéka a Velencei-tónál

Fotó: MOHOSZ

Már március második felében, néhány napi visszaesést követően tovább folytatódott a halak, leginkább a pontyok intenzív táplálkozása, ezzel együtt a horgászfogások rendszeressé váltak a Velencei-tónál – tájékoztatott húsvéthétfőn a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltsége. A kapások gyakoriságát a legutóbb, március 25-én elvégzett pontytelepítés tovább erősítette, így aztán a szerencsére az elmúlt napokban sem lehetett túl sok panasz. Továbbra is rendszeresen találkozni 55 cm-es méretkorláton felüli példányok fogásával, emellett a 1,5-4 kg közötti pontyok szákolása is általánosnak számít. A kárászok és keszegfélék étvágya azonban még továbbra sem az igazi, a halőrök egyelőre elvétve találkoznak fogásukkal.

Megkezdődött a halmentés a Pátkai-víztározónál
Fotó: HOFESZ

A ragadozókra április 30-ig még tart az általános horgászati tilalom a Velencei-tónál, ami persze nem jelenti azt, hogy a pontyoknak felkínált csalira néha ne kapnának rá ilyen halak. Így fogtak ki például két, egyenként 7 kilogramm körüli süllőt a közelmúltban: ezeket a példányokat természetesen vissza kellett engedni a vízbe.

Március 25-én hat és félmillió forint értékben összesen 4100 kilónyi pontyot telepített a MOHOSZ a Velencei-tóba
Fotó: MOHOSZ

Forrás: Tihanyi Tamás / feol.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában