Közösségi élmény is

2024.04.15. 19:58

A bolhapiacon tárt karokkal várják a kincskeresőket

Reneszánszát éli a bolhapiacozás, a régiség vásárlás. A kínált portékák árainál a határ szinte a csillagos ég, viszont alkudni nemcsak erősen ajánlott, hanem szinte kötelező is az ilyen vásárokon, piacokon.

Szentes Kitti

Fotó: Szentes Kitti

Igazi kincsekre lelhetünk, ha elég szemfülesek vagyunk. Meleg szívvel ajánlom a fővárosban található Bakancsos Piacot, mely minden hétvégén kora reggeltől ebéd időig várja a kincskeresőket. Az árusok többnyire dörzsölt minden rafinériával megkent „üzletemberek” de a megfelelő ugyanakkor tisztelettudó alkukkal még a legszőrösebb szívű is enged a termék árából persze ha komoly a vásárlási szándék. Így jutottam hozzá egy hibátlan Zsolnay vázához, illetve egy nem mindennapi mini könyvhöz, mely Ady Endre válogatott verseit tartalmazza.

Fotó: Szentes Kitti

Véleményem szerint nagyon fontos múltunk őrzése, ápolása, szeretem a régi dolgokat, legyen az egy könyv, vagy csak egy dísztárgy, de például nagymamámnak van egy több mint százéves derelyeszaggatója melynek a mai napig hasznát veszi a konyhában. Tehát környezetbarát megoldás is, mert újrahasznosítja a már létező dolgokat, ezáltal csökkentve a hulladék mennyiséget.

Fotó: Szentes Kitti

Az említett piacon is szinte minden kapható, ami itt nincs az nem is létezik, persze ezt némi költői túlzásnak gondolom csupán. Antik szerszámok, bakelit lemezek, pénzérmék, órák, hangszerek, fényképezőgépek, porcelánok, étkészletek szinte órákig lehetne sorolni a megvehető termékek sokaságát.

Érdemes nyitott szemmel járni a sorok között mert lehet, hogy aki csak a földről árul nagyobb kincset rejt, mint aki a bódéjából. Tukmálás nincs, ez egy hatalmas pozitívum, ha kell vedd meg, de alkudni tényleg kötelező. Illetve, ha kinéztünk valamit és úgy érezzük tényleg kell, csapjunk le rá. Ha nem tesszük bánni fogjuk, tapasztalatból írom. Nem fogunk még egy olyan dolgot találni sehol, vagy ha az internet segítségével mégis találunk arany áron lesz. 

Fotó: Szentes Kitti

Összességében a bolhapiacozás nemcsak egy vásárlási forma, hanem egy élmény is, amely különleges tárgyakat, környezetbarát megoldásokat és közösségi élményt kínál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában