Ünnepi programok

2023.12.09. 11:00

Karácsonyi fényárban úszó traktoros felvonulást tartanak ma Perkátán

Remek programokkal hangolódnak Perkátán az ünnepre.

Duol.hu

Traktoros felvonulás

Karácsonyi fényárban úszó traktoros felvonulást tartanak Perkátán ma 17 órai kezdettel. A Tavalyi nagysikerű programot folytatva idén körülbelül 50 feldíszített traktor járja körbe a település utcáit. A járművek a Kastély kertből indulnak, majd a Dózsa György utca - Dr. Baráth Károly utca – Fehérvár utca – Rózsa utca - Bajcsy Zsilinszky Endre utca - Mária utca – Széchenyi István utca útvonalon át jutnak el a végső állomáshoz, a Peking utcába. Érdemes lesz megnézni a látványos eseményt.

Adventi forgatag

Vasárnap az advent jegyében telik Perkátán is. A Győry-kastély előkertjében számos program várja a település lakosait.

13 órakor kezdődik a program jótékonysági kézműves vásárral. Az óvodai, iskolai szülői szervezetek, helyi kézművesek, az Őzikert és sok más civil szervezet kínálja „portékáját”, melynek teljes bevétele jótékony célra megy. Papp Péter, az Őzikert tulajdonosa elmondta, hogy becsületkassza lesz, azaz minden terméknek ajánlott ára van, de mindenki annyit dob a kasszába, amennyivel szeretné támogatni az adott közösséget.

14 órakor Adventi áldásra és gyertyagyújtásra kerül sor a Győry-kastély dísztermében. Szeleczky Csaba plébános közreműködésével.

Negyed háromkor gyermek aerobic bemutató lesz. Fél háromkor kezdődik a Mézeskalács Kiállítás megnyitója, melynek keretében kézműves sarok várja az érdeklődőket.

15 órakor lovashintón érkezik a Mikulás a gyerekek nagy örömére.

Fél négykor kezdődik az ünnepi műsor, a Gitár Duó előadását hallhatják az ünneplők. Orbán Zsolt és Reiplich Gábor remek szórakozást ígérnek. Fellép még a Sándor Frigyes Zeneiskola is, karácsonyi dallamokkal kedveskednek a hallgatóknak. Végül, de nem utolsó sorban a Perkátai Óvónők Énekkara szórakoztatja a kedves közönséget.

Fél ötkor a gyerekeket várják a szabadtéri filmvetítéshez. 

Aki pedig megéhezne halászlével, kürtőskaláccsal, süteményekkel csillapíthatja éhségét, de a hideg időben jól fog esni egy pohár forralt bor is.
Vasárnap szintén 15 órakor érkezik majd meg a Mikulás a Győry-kastély kertjébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában