Évforduló

2023.10.25. 14:00

Ötven éve jégen!

Újabb mérföldkőhöz érkezik a dunaújvárosi jégsport, de leginkább a jégkorong. November 11-én lesz pontosan ötven éve, hogy átadták az ország első vidéki műjégpályáját Dunaújvárosban. Hamarosan megalakult a jégkorong- és a műkorcsolya-szakosztály is. Nagy ünnepség készülődik!

Agárdy Csaba

Fotó: DH-archív

A szervezés a hajrájához érkezett, hiszen november 11. (szombati nap) rohamosan közeledik. Ekkor egésznapos ünnepségre várják a sportbarátokat.

A szervezők 50 éve jégen szlogennel indítják a programsorozatot. Meghívójukban az alábbiakat olvashatjuk:

 „Ötven éve indult az álom, egy nyitott pályán, Dunaújváros büszkeségeként, az idő kihívásait kiállván. Hatalmas játékosok és edzők, kiváló csapatmunka, Hat bajnoki cím és kupagyőzelmek, mi sem mutathat jobban. Sok kedves emlék a múltból, mosoly és könnyek egyaránt. A dunaújvárosi jégkorong örökre szívébe zár. Ünnepel Dunaújváros! Ünnepel a dunaújvárosi jeges élet, hiszen idén lesz az 50. évfordulója mindannak a csodás történetnek, ami 1973-ban elindult, és amit azóta is folyamatosan élünk. Jeges ünnep a miénk, és mindenkit nagy szeretettel várunk a Dunaújvárosi Jégcsarnok területére egy feledhetetlen múltidézésre november 11-én, már egészen a reggeli óráktól estébe nyúlóan."

A program gyakorlatilag késznek tekinthető:

  • 8.30-9.30: DAB KoriSuli bemutató
  • 9.30-14.30: utánpótlás jégkorong-mérkőzések minden korosztályban
  • 14.45-16.00: Angels JSE női jégkorong-mérkőzése
  • 17.00-19.00: Gála mérkőzés, a szünetekben műkorcsolya bemutatók
  • 19.05-19.45: Ünnepélyes ceremónia, felvonulás a jégen, régi játékosok köszöntése.
  • 20.00-23.00: Születésnapi Jégfény Party fellépőkkel.

Berényi Norberttől, a Dunaferr SE egykori válogatott kapusától, az egyik szervezőtől megtudtuk, hogy az emlékérme mintapéldája elkészült, a mezeket is jóváhagyták már. Az eredetileg a városházára tervezett kiállítás, átkerül a jégcsarnok melletti metodikai központba.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában