Hatéves a pákozdi látványosság

2023.10.01. 11:00

Miskahuszárt köszöntötték születésnapján a sukorói ovisok

A sukorói óvoda nagycsoportosai is ellátogattak csütörtökön a Miskahuszárhoz és felköszöntötték születésnapján. A pákozdi látványosságot hat éve állították fel - tájékoztat a feol.hu.

20200804 Pákozd Miska huszár szobor. Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

A Maci csoport apraja-nagyja meglátogatta csütörtökön a Miskahuszár szobrát Pákozdon, hogy bemutassa az erre az alkalomra készített előadását. A hatalmas szobor előtt énekeltek a sukorói óvodából érkező gyerekek, akiket Döme-Sztana Krisztina, a csoport óvónénije, Viza Tiborné volt óvodavezető, Héjjas Edit pedagógus asszisztens, valamint Nagyné Szűcs Marianna és Bátori Mária   dajka kísértek el a születésnapi köszöntésre.

- Huszáros verset tanultunk Miskahuszár tiszteletére, továbbá két hadba induló dallal és tánccal készültek a gyerekek – árulta el az óvónő. A gyerekek boldogan néztek a magasba, s noha szemkontaktusba nem igazán kerülhettek Miskával, azért elárulták, mi tetszik benne nekik a legjobban: „az, hogy olyan nagy!” és a „kardja!”, mesélték örömmel. A meglepetés előadásért cserébe ajándékot kaptak a Honvédő Miskahuszár Alapítványtól: Miskahuszáros képeslappal mehettek vissza az óvodába a gyerekek.  

Görög István ezredes, az Alapítvány elnöke a feol.hu-nak elmondta: tizenkét év munka eredményeként, nagy összefogásnak köszönhetően, hat éve állították fel Pákozd határában Miskahuszár szobrát.

- Alapvetően a gyerekek számára készült a látványosság, ott, ahol egykor a győztes pákozdi csata zajlott 175 évvel ezelőtt.  Az ifjúság számára lehet figyelmeztető jel ez a szobor, nagysága is azt üzeni, milyen hatalmasnak véljük a szabadságharc katonáit – fogalmazott az elnök. Miskahuszár születésnapi rendezvényére csütörtökön még számos gyermek csoport érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában