Verseny

2023.06.14. 11:00

Lehet, hogy baracsi lesz idén Magyarország legszebb konyhakertje

A baracsi önkormányzat is csatlakozott Karcag város alpolgármestere, Sári Kovács Szilvia által létrehozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei Magyar Örökség díjas országos programhoz, és meghirdette „A legszebb konyhakertek” programot Baracson.

Horváth László

Nincs is finomabb a saját termesztésű paradicsomnál

Fotó: MW-archív

A program célja, hogy elismerjék a kertművelők munkáját és ezzel ösztönözzék a lakosságot arra, hogy saját, rokonai, vagy barátai udvarán mindenki alakítson ki konyhakertet, gondozza azt, termesszen benne maga és családja számára minél több konyhakerti növényt, zöldséget, fűszert, gyógynövényeket, gyümölcsöt. 

Az év témája a komposztálás, ezen belül is az, hogy használjunk komposztot a konyhakertben is.

A programra – nevezzük versenynek – azok nevezhetnek, akik konyhakerti növényeket, gyümölcsöket termesztenek saját vagy bérelt földterületen.

Nevezni az alábbi négy kategóriában lehet: 

Balkon – vagyis erkélyen kialakított zöldségessel
Mini – 50 négyzetméter alatti gyümölcsössel
Normál – 50 négyzetméter feletti zöldségessel/gyümölcsössel
Közösségi – csoportok, óvodák, iskolák, szervezetek által megművelt kerttel

A jelentkezési határidő: június 15., csütörtök. 

Benevezni a kitöltött jelentkezési lap leadásával lehet.

Jelentkezési lap elérhetősége, leadása:

A jelentkezési lap letölthető a www.baracs.hu honlapról. Személyesen átvezető a baracsi Faluház irodájában, előzetes bejelentkezéssel. 

A kiírók szívesen veszik, ha a verseny ideje alatt a balkon, kert, udvar, telek, földterület tulajdonosa, vagy annak megművelője fotókat készít, ezzel is segíti a bírálók munkáját. Az országos díjra jelöléshez ez elengedhetetlen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában