JAKD

2023.03.25. 08:00

Kézműveskedés és papírszínház várt a kicsikre

A mesék világába kalauzolta el a gyermekeket a dunaújvárosi József Attila Könyvtár a csütörtöki családi délutánon. A kreatív foglalkozással színesített mesés program több apropó miatt is különleges volt, ugyanis nemrég két világnapot is ünnepeltünk: a történetmesélés és a víz világnapját.

Szente Patrícia

Kreatív foglalkozással színesített mesés program volt Fotó: LI

Minden a vízről szólt a legutóbbi, gyermekkönyvtárban tartott családi napon. A március 22-én ünnepelt víz világnapja alkalmából az eseményen résztvevő gyerkőcök jobban megismerhették az élet fenntartásához elengedhetetlen elemünket, a vizet. A délután kreatív foglalkozással indult, amely során az ifjú résztvevők csónakokat és békákat hajtogatva hangolódhattak rá az esemény alapját képező témára. Ezután papírszínházi előadással kedveskedtek az apróságoknak, amikor is A vízcsepp meséjét mondták el az ifjú közönségnek. A víz témája mellett a március 20-án ünnepelt történetmesélés világnapja miatt a mese is kiemelt szerepet kapott a csütörtöki családi délutánon. A jeles nap célja, hogy élőszavas előadásokkal varázsolják el a hallgatóságot egy másik világba. Ily módon ejtették rabul a jelenlévőket a papírszínház alkalmával is, amely egytől egyig minden gyermeket ámulatba ejtett. 

A tavasz folyamán további izgalmas programokkal vár a könyvtár

A gyermekkönyvtár a tavasz folyamán további sokszínű programkavalkáddal várja az érdeklődőket. Április 4-én, kedden költészet napi Cimbora-foglalkozással készülnek, 6-án pedig húsvéti kreatívkodást terveznek a gyerekeknek.  

Az ünnep után, április 14-én, pénteken a csöppségeknek szóló, Mazsola-percek nevű foglalkozás lesz napirenden, április 23-án pedig a Cimborák a fővárosba utaznak, hogy megtekinthessék a János Vitézke című darabot. Májusban kihirdetik az „Azért a víz az úr” című rajzpályázat eredményeit, emellett pedig Cimbora születésnapi Ki mit tud?, valamint madarak, fák világnapjával kapcsolatos események is szerepelnek a könyvtár tavaszi programlistáján. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában