Képgalériával

2023.03.20. 14:00

Huszonhetedik alkalommal találkoztak a petőfisek az ünnepi ceremónián

A Petőfi Sándor Általános Iskola március 14-én rendezte meg hagyományos gáláját a Kultik Dunaújváros Mozicentrumban.

Török Tímea

Közel kétórás volt a Petőfi-gála műsorfolyama Fotó: LI

Nagyon ötletes és színvonalas előadásokat láthattunk

A szépszámú közönséget az Akusztikum Zenekar és a nyolcadik osztály közös produkciója köszöntötte, amelynek a Visszajövök címet adták. 

A tíz pár ifjú táncos a zenei kísérettel egy korszak lezárásának szánták bemutatójukat, amiben egyszerre mutatták be a hagyomány és a lázadás kettősségét az osztály közösségének életében, amelynek a végén az osztályfőnökök elismerése is megható szerepet kapott. 

A végzős diákok után lépett színpadra Árvai Gyöngyi intézményvezető, aki ebben a minőségében most vett részt első alkalommal az iskolagálán. Az igazgatónő köszöntötte a nézőközönséget és a fellépőket egyaránt az immár 27. alkalommal szervezett gálaműsoron. A nagy múltú rendezvény indokolta, hogy a közönség soraiba meghívták az intézmény korábbi igazgatóit, pedagógusait, a jelenlegi tanítókat, tanárokat, dolgozókat, és természetesen a diákok szüleit, hozzátartozóit. 

Az igazgató asszony a gála jelentőségével kapcsolatban kiemelte, hogy az intézményben az elmúlt évben az ötvenedik jubileumot ünnepelték, idén pedig az iskola névadója születésének kétszázadik évfordulójáról emlékeztek meg. Ehhez méltón az iskolában számos programot rendeztek, hirdettek például rajzpályázatot, nemzetiszín ételekből reggelit készítettek, közös szavalást, szellemi akadályversenyt és faültetést is szerveztek, de nagy lelkesedéssel készültek a gálára is. Ugyanakkor nagy büszkeségük az is, hogy a március 15-i városi, központi megemlékezésen az iskola harmadik osztályos diákjai és az iskola énekkara adta a műsort. 

A megnyitó beszéd után a 2. a osztály Induljon a cirkusz című színpadi produkciója következett, amellyel kezdetét vette a mintegy kétórás műsorfolyam igen sok kiváló előadással. 

A bohócok sem hiányozhattak az Induljon a cirkusz produkcióból
 

Tíz pár ifjú táncos mutatott be lenyűgöző koreográfiájú táncot
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában