Gépjárműadó

2023.03.15. 16:00

Csütörtök a végső befizetési határidő

Molnár Emese

Autó vétel illusztráció

Fotó: Madcat_Madlove

Február közepe óta érkeznek az autósok elektronikus tárhelyére a gépjárműadóval kapcsolatos értesítések, határozatok a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól. 

Mint az a hatóság közleményében szerepel, határozatot azok kaptak a NAV-tól, akiknek a tavalyihoz képest változott a gépjárműadójuk. Akiknek az adója nem változik, emlékeztető értesítést kaptak. A határozatokat és értesítéseket a NAV elektronikusan (cégkapura vagy hivatali tárhelyre, KÜNY-tárhelyre) küldte mindenkinek, aki rendelkezik elektronikus elérhetőséggel. Akik nem, azok postán kapták meg a papírokat. 

A gépjárműadó első részletét március 16-áig, a második részletét szeptember 15-ig kell befizetni a NAV belföldi gépjárműadó bevételi számlájára. A határidőkre azért érdemes odafigyelni, mert az adó késedelmes fizetésekor már késedelmi pótlék növelheti az összeget. 

A gépjárműadó befizetése a NAV-Mobil Gépjárműadó-menüpontjában vagy a NAV ügyintéző felületén, az Ügyfélportálon is pillanatok alatt teljesíthető – olvasható a NAV közleményében.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában