Két témában is zajlik a felmérés

2023.02.25. 15:00

Dunaújvárosban gyűjt adatokat a KSH

Felméréseket végez a dunaújvárosi lakosok között a Központi Statisztikai Hivatal. Az április 30-ig tartó adatgyűjtés során a háztartási jövedelmi helyzetükről, fogyasztásukról, valamint lakás- és életkörülményeikről kérdezik a bevont háztartásokat.

Baráth Eszter/FMH

Azokat a dunaújvárosi háztartások, amelyeket bevontak a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) azon felméréseibe, amelyek jelenleg is zajlanak a városban, levélben értesítik. Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott munkatársai végzik, ugyanakkor telefonos válaszadásra is lehetőség van egészen április 30-ig.

A KSH legnagyobb folyamatos lakossági adatfelvétele is zajlik Dunaújvárosban, amelynek során munkaerő-felmérés zajlik. Ezen felmérés célja, hogy összehasonlításra alkalmas adatokat szolgáltasson az ország munkaerőpiaci helyzetéről, foglalkoztatottságról és munkanélküliségről, egyúttal pedig a nyugdíjasok, a diákok és a gyermeket nevelők munkaerőpiaci jellemzőiről.

Az adatszolgáltatás mindkét felmérés esetében önkéntes és anonim. További információkat hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36/80-200-766-os telefonszám 3-as mellékén, valamint a [email protected] e-mail címen kaphatnak.
Az adatgyűjtés az alábbi témákban zajlik:

- Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételi (havi rendszerességgel)
- Lakossági utazási szokások (2023. április, július, október, 2024. január hónapokban, negyedéves gyakorisággal)
- Felmérés a háztartások információs és kommunikációs technológiai eszközhasználatáról (2023. április-június)
- Felnőttképzési felvétel (2023. január-március)
- Életkörülmények adatfelvétel (havi rendszerességgel)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában