Életük egyik fontos mérföldköve

2023.02.05. 20:00

A Pannon Oktatási Központ fiataljai is megkapták a szimbolikus szalagot

Két végzős osztály hatvankét fiatalja kapta meg azt a különleges szalagot, amely elkíséri őket egészen az érettségi vizsgákig.

Molnár Emese

A ceremónia a két végzős osztály keringőjével vette kezdetét, amely megadta az est emelkedett hangulatát Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Életük egyik legszebb mérföldkövéhez értek a Pannon Oktatási Központ végzősei, ugyanis február 3-án tartották meg számukra a szalagavató ünnepséget. 

Ez a ceremónia egy igazán várva várt esemény a fiatalok körében, általában hetekkel ezelőtt elkezdik rá a felkészülést, mind az ünnepség műsorszámait, mind a ruhákat, a megjelenést illetően. Ezzel együtt a rendezvény alkalmat ad a pedagógusoknak, a szalagavatón részt vevő szülőknek, családtagoknak, barátoknak arra a rácsodálkozásra is, hogy a pár éve még szárnyaikat bontogató diákok miként váltak érett, fiatal felnőttekké. 
A magángimnázium a rácalmási sportcsarnokban tartotta meg a szalagavatót: a fess fiatalemberek elegáns öltönyben léptek a csarnokba, amíg az ifjú hölgyek a csodás báli ruhákban úgy tündököltek, akár a hercegnők. Tulajdonképpen már szeptember óta készültek erre a napra, az elmúlt hetekben pedig még jobban rákapcsoltak, hogy a ceremónia igazán emlékezetes, tökéletes legyen. 

Két végzős osztály, összesen hatvankét tanuló volt a főszerepben ezen a múlt pénteki estén, akiket Fodor Péter és Erdélyi Csilla pedagógusok, osztályfőnökök vezettek. 
Az ünnepség mi mással is kezdődhetett volna, mint a keringőkkel, mindkét osztály külön-külön tánccal lépett fel. Ezek kellőképpen megadták az esemény emelkedett hangulatát. Aztán a fiatalok meglepték a közönséget még egy-egy zenés-táncos produkcióval is. Aztán a tizenegyedik évfolyam nevében búcsúztak a végzősöktől, majd az iskola diákjai zenés műsort adtak elő a vendégeknek. 

A szalagtűzés után megható rész következett, a végzősök szüleikkel együtt is táncoltak

Innen aztán ismét komolyabb hangvételre fordult az est, hiszen a végzősök, majd az osztályfőnökök búcsúbeszédei következtek. Fodor Péter, a 12.A osztály osztályfőnöke például a köszönet, a hála és az aggódás mellett azzal a fontos üzenettel vértezte fel diákjait, hogy próbáljanak megélni mindent a jelenben, és amikor sok a zaj körülöttük, csendesedjenek el, figyeljenek a belső értékeikre. Az intézmény, illetve a pedagógusok nevében Borgulya Zoltánné, a magángimnázium fenntartó szervezetének vezetője köszöntötte a végzősöket, s látta el őket útravaló gondolatokkal. 

Ezután következett az esemény fénypontja: feltűzték az érettséget szimbolizáló szalagot a fiataloknak, amely elkíséri őket az érettségi vizsgákig. A szalagtűzés után egy igazán megható, kedves rész következett, amikor is a végzősök szüleikkel együtt is táncoltak. 
Az ünnepség egy közös vacsorával ért véget, amikor is együtt volt a két végzős osztály és az őket tanító pedagógusok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában