Zajlik a felújítás

2022.12.19. 11:00

Visszatért az óriási keresztespók Sóstóra!

HORVÁTH-BUTHY LILLA

Forrás: Sóstó Látogatóközpont / Facebook

A Sóstó Látogatóközpont adta hírül, hogy a Gáspár Attila-rét komoly felújításon megy keresztül, és végre visszatért a -  tényleg sokak által hiányolt - (mű) keresztespók is az egyik fára. Mint írták, kikerült egy tábla a rét névadójáról, melyen a többi között az olvasható, hogy Gáspár Attila (1953-2008) fehérvári természetvédő-tűzoltó volt az, aki tulajdonképpen "térképre tette" Sóstót azzal, hogy kezdeményezte a védetté nyilvánítását is. Ez hosszú évek munkája után sikerült is. 

Helyet kapott még egy kis tili-toli játék is a gyerekek nagy örömére. Januárban pedig fokozni tudják még ezt is és a meglévő játéklabirintust is, hiszen egy nagy fa játszóteret is átadnak majd.  Egy másik bejegyzésben pedig arra kérik a kirándulókat, ne lépjenek a jégre és ne dobáljanak rá semmit. A kutyákat pedig  - figyelmeztetnek - még mindig csak pórázon lehet bevinni a területre!

Forrás: feol.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában