Kavalkád

2022.12.16. 15:00

Ünnepi hangolódás lurkóknak

December 15-én délután 13 órától karácsonyi kavalkádra várták az érdeklődőket a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárába.

Török Tímea

Törökné Antal Mária a gyerekekkel kézműveskedik

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

A gyerekkel töltött minőségi idő felbecsülhetetlenül nagy érték

A gyerekkel töltött minőségi idő felbecsülhetetlen érték, és ennek egyik legkiválóbb módja télen vagy rossz idő esetén, ha szülő és gyermek együtt alkotnak. Bár kétségtelen, hogy sokkal nagyobb türelem kell, de akkor is pótolhatatlan az együtt töltött idő. Karácsonykor azonban szinte kötelező együtt tevékenykedni, mert ezzel segítünk a gyerkőcöknek is ráhangolódni az ünnepre. Ehhez kínált egyszerre nagyszerű és szülőbarát alternatívát a gyerekkönyvtár. 

Karácsonyi kézműves-kiállítással és játékkal, kreatív foglalkozásokkal, élőszavas mesével és papírszínházzal várták a könyvtár szakemberei a kicsiket és nagyokat csütörtökön. Karácsonyi képeslapot és angyalkaformájú karácsonyfadíszt készítettek a gyerekek szüleik és természetesen a gyermekkönyvtárosok segítségével. Törökné Antal Mária, azaz Marcsi néni és Pokornyi Orsolya, azaz Orsi néni kedves szarvas­agancsos fejpántban köszöntötték a gyerekeket a takarékossági okokból kuckóméretűre csökkentett könyvtárrészben. Azonban a mese varázslata itt is óriási élménnyé alakulhatott. Az élőszavas mese a szeretetről, a papírszínházi előadás Holle anyóról szólt. 

Az esemény helyet adott a könyvtár dolgozóinak míves kézműves portékáiból összeállított kiállításnak. Törös Mária, Zsákovics Regina és Guba Patrícia kézzel készült kincsei között mások mellett textiltáskák, edényfogó, kenyértartó és az ajándékot ékesítő és kísérő kártyák is megtekinthetőek.  
 

A könyvtár az ünnepi együtt alkotás szülőbarát változatát kínálta
Fotós: Szabone Zsedrovits Eniko

 


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában