Szüneteltetés

2022.12.16. 08:00

Részlegesen bezár majd a Fabó Éva Sportuszoda

A dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodát üzemeltető városi vagyongazdálkodási cég, a DVG Zrt. szerdán este közölte, december 18-tól bezár az intézmény.

Szabó Szabolcs

A női pólósok is új helyet keresnek Fotó: DH

 A fenntartó ezt részben azzal indokolta, hogy az úgymond karácsonyi időszakban csökkenő vendégszám mellett nem gazdaságos a működtetés. November 4-én hivatalos posztjában azt közölte az önkormányzat, hogy 47,6 millió forintról megegyeztek. Jelezték, mindez várhatóan kéthavi rezsinövekedésből eredő üzemeltetési többletköltség fedezetét adja, így december végéig biztosított a működés. Arnold Miklós, a DVG Zrt. ágazati vezetője lapunk megkeresésére elmondta, a helyi sportszervezetekkel egyeztetve történt a leállás. 

– A gazdasági, fenntartási nehézségek ismertek. Az uszodát használó sportszervezetek már korábban jelezték, hogy ezen időszakban nem, vagy csak mérsékelten használnák az intézményt. Mindezek alapján döntöttünk a részleges szüneteltetés mellett. A terveink szerint január 3-án újranyit majd a sportuszoda. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában