Tíz alkalomból álló sorozatra várják a leendő elsősöket

2022.12.02. 14:00

Móriczba hívogató események

Dunaújváros - Hagyományosan minden évben játékos foglalkozássorozatot szervez az iskola a leendő elsősök számára. Horváthné Ottinger Hajnalkát, a Móricz Zsigmond Általános Iskola igazgatóját kérdeztük a részletekről a sorozat november 30-i, első eseménye kapcsán.

Török Tímea

Böde Péter vándor meseíró interaktív foglalkozása Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

– Előzetes regisztráció alapján a leendő elsősöket tíz alkalomból álló foglalkozássorozatra hívtuk, amely végén a részt vevő gyerekek alkalmassági vizsga alapján kerülnek be iskolánkba. Az első eseményen énekelt iskolánk fiúkórusa, láthattak az érdeklődők néptáncbemutatót és a második évfolyam is megmutatta a közönségnek, hogy mit tudnak nyolcévesen. 

– Ezzel egy időben már járják a leendő elsős tanár nénik az óvodákat a szülőket tájékoztatni, és a Tücsök Program keretében pedig a móriczos diákok mutatkoznak be a kicsiknek az óvodákban. 

A móriczosok a zene erejével az élet minden területén megállják a helyüket

– Az új tanévben majd két elsős osztályunk indul, amelyből másfél osztály zenei szakirányú. Programjaink eredményeként elmondhatom, hogy különleges az iskolánk. A móriczos diákok nemcsak kiállásban, hanem a tanulásban és a zene erejével az élet minden területén megállják a helyüket. 

– Kicsit kapcsolódik ehhez, hogy nemcsak a zenei nevelést favorizáljuk, de fontosnak tartja a nevelőtestület az olvasóvá nevelést is. Így számos neves gyermekkönyv­írót láttunk már vendégül iskolánkban. December 1-én Böde Péter vándor meseíró látogatott el hozzánk, aki délelőtt interaktív előadást tartott. Délután pedig 1-én és 2-án dedikálással egybekötött író-olvasó találkozót, könyvvásárt szerveztünk – mondta el az iskola igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában