Képgalériával

2022.12.20. 15:00

Kiállítással, adventi játszóházzal zárta az évet a múzeum

Két izgalmas programmal búcsúztatta az idei évet az Intercisa Múzeum.

SzSz

Január 10-től lesz újra látogatható a múzeum friss tárlata

Fotó: LI

A múlt héten pénteken délután nyílt meg az intézmény második emeleti kiállítóterében „A kőbaltától a plumbatáig – Fegyverek és harcosok Dunaújváros és környéke területén az őskortól a római korig” című tárlat, amelyet az intézmény igazgatója, Farkas Lajos és a kiállítást jegyző dr. Keszi Tamás ajánlott az érdeklődők figyelmébe. 

A számos értékes, ritkán látható leletet, erődmaketteket és harci vérteket, pajzsokat, sisakokat felvonultató kiállítás részletesen bemutatja, hogy a fegyveres, erőszakos konfliktusok gyakorlatilag végigkísérték az emberiség történetét. A látogató megismerheti, hogy a mai Dunaújváros tágabb területén egykoron élt népek, kultúrák fegyverzete, hadi stratégiája és filozófiája miként változott, fejlődött az évezredek során egészen a rómaiak hatalomgyakorlásáig. A kiállítás – előzetes bejelentkezés mellett – a jövő év január 10-től várja majd az érdeklődőket. 

Szombaton délután adventi családi nappal várta az érdeklődőket az intézmény. Az időszaki és az állandó kiállítások mellett ezúttal gyertyát önthettek, és karácsonyi dekorációkat, képeslapokat is készíthettek a betérők.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában