Ünnep

2022.12.20. 14:00

Felragyogott a negyedik gyertya a község adventi koszorúján is

Advent fényei immáron teljes pompában hirdetik: a hit, remény és szeretet, ez a hármas egység győzni fog a világ békétlenségével szemben.

Horváth László

A Négy Vándor Óvoda megindító betlehemi előadása vastapsot kapott a falukarácsony résztvevőitől Fotók: a szerző

A baracsiak december 18-án 16 órától a faluház nagytermében ünnepelték a hagyományos falukarácsonyukat, ahol másfél órás kulturális műsorral kedveskedtek az ünneplőknek. 

Várai Róbert polgármester 

Hinni egymásban, a jóban, a családban és a békében – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte Várai Róbert, Baracs polgármestere a rendezvényen megjelenteket. Beszédében a bibliai történések kaptak leginkább hangsúlyt, Jézus születésétől a mai napok útmutató tanúságáig. Várai kiemelte, Jézus jelenlétében mindenki megszelídült, mert hatással volt az emberekre, hogy a szeretet kiszélesedjen. Végül Jutka Ákos Beszélgetés az Úr Jézussal 1923-ban című versével kívánt kellemes, békés ünnepeket. 

A Kiscsapás Együttes produkciója is nagy siker volt

A folytatásban először a Négy Vándor Óvoda gyere­keinek fantasztikus műsorát láthattuk, majd a 25 éves Baracsi Vadalmafa Dalkör énekeit hallhattuk. Ezután a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola diákjai adtak elő egy ­történetet. A hangulatot fokozták az utánuk fellépő Kiscsipás és Kiscsapás Néptáncegyüttesek produkciói. Majd újra az iskola diákjai következtek. Ezt követően Gárgyán Zoltánnak és feleségének, Ilosfai Csengének hangszeres játékában gyönyörködhettünk. A műsoros blokk befejezéseként a Baracs Néptáncegyüttes karácsonyi összeállításával adhattuk át magunkat advent negyedik vasárnapja örömének. 

Ilosfai Csenge, Gárgyán Zoltán játékával hangolódtunk az ünnepre

A rendezvényen kiosztották a süteménysütő verseny díjai is. Katona Mihályné, Szabó Horváth Hajnalka, Huszár Dóra, Kenyérné Lendvai Katalin és Farkas Imréné Jutka vehetett át díjat. Az ünnepségen részt vevők között Berzai Zsuzsa festményét sorsolták ki, valamint Baracs önkormányzata is ilyen ajándékban részesült. 

Az ünnepség végén Várai Róbert polgármester kérdésünkre elmondta, a remény az, ami most bennünk él, hogy majd a szeretet is ki fog fejlődni. A világ békétlenségei egyszer elmúlnak. Búcsúzóul hozzátette, nagy családi összejövetellel készülnek a karácsonyra, ami nekik a legértékesebb ajándék. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában