Kulcs

2022.12.16. 16:00

Ebből a kamrából mindenkinek jut betevő

A múlt év decemberétől működő szociális intézmény munkatársai minden területen igyekszenek megtalálni a lehetőséget, amellyel a rászorulóknak, a krízisbe került kulcsiaknak tudnak segíteni.

Török Tímea

A kulcsi krízis­kamrába várják az adományokat

Fotó: Ground Picture

Az intézmény dolgozóinak tapasztalatai alapján a nehéz helyzetbe került segítséget kérőknek jelenleg az élelmiszer beszerzése okozza a legnagyobb gondot. Ezért úgynevezett kríziskamrát alakítottak ki az intézményben, ahonnan bárkinek tudnak a kamra tartalmának erejéig élelmiszert adományozni. Ebből azonnal tudnak segíteni a nehéz helyzetbe került falubelieknek. Ezért az intézmény ellátottjai részére szívesen fogadnak tartós élelmiszereket a nyitvatartási időben. 

Az alapvető élelmiszerek mellett olyan konyhai alapanyagokat is nagy szeretettel fogadnak a kulcsi szociális intézményben, amelyből azonnal komplett étel állítható össze. Jól jön a szárazbab, sárgaborsó, különböző konzervek mellett a tészta, rizs. Mivel sok család is kénytelen a szociális szakemberek és a kamra segítségét is igénybe venni, ezért nagyon örülnének édességnek, szaloncukornak, vagy az ünnepi sütéshez felhasználható termékeknek, mint például a puding vagy a sütőpor. De ilyenkor jól jön télen a tea és a citromlé is. Olyan szempontokat érdemes átgondolni az adomány összeválogatásánál, hogy mit tud azonnal adni egy szülő a gyermekének, illetve mit lehet elkészíteni különösebb főzőcskézés nélkül. Hiszen előfordulhat, hogy ivóvíz, vagy főzési lehetőség hiányával is küzdenek a bajbajutottak. Így jó szolgálatot tehet, ha kész- és instant ételeket válogatunk össze, például leveskockát, kakaóport, müzlit. Próbáljunk úgy gondolkodni, hogy azonnali és jó segítség legyen, amit adni tudunk ezzel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában