Batyuztak

2022.12.13. 07:00

Adventi gasztropiknik a Zichy-kastély kertjében

Az önkormányzat és a Bálint Ágnes Művelődési Ház és Könyvtár karácsonyi batyus bisztrót és gasztropikniket rendezett vasárnap 14 órától Adonyban a Zichy-kastély parkjában. A szervezők célja az volt, hogy a kisváros ünnepi asztalát a lakosság bevonásával, batyus jelleggel megterítsék.

Agárdy Csaba

Alaposan fel kellett öltözni a gasztropiknikhez, és nem ártott egy pohár forralt bor vagy tea sem. Azért a hangulat jó volt

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Azt rögtön kijelenthetjük, a szervezők elérték céljukat. Pedig az időjárás gonosz volt hozzájuk és az érdeklődőkhöz is. A borongós hideg még nem is lett volna nagy probléma, de a kegyetlennek tűnő csípős szél elviselése embert próbáló volt. De akit érdekelt a batyus piknik, az vitézül állta a sarat, és jól szórakozott, és mondhatjuk, sokan választották vasárnap délutáni programnak a kastélyparki eseményt. 

Három oszlopon „állt” a piknik. Az egyik az Édes kihívás, a másik a Téli mámor, a harmadik a Terítéken az ünnep elnevezést kapta a keresztségben. Az Édes kihívás egyben karácsonyi muffin­verseny volt, a Téli mámor italkészítésről szólt – két kategóriában alkoholos és alkoholmentesben. A forralt borokhoz a legfontosabb összetevőt, a bort a Duna menti Szent Orbán Borrend biztosította. A Terítéken az ünnep esetében a szervezők célja az volt, hogy a kisváros lakói közösen terítsék meg a település nagy asztalát, ami sikerült is. 

A kastélyparki eseményre családok és baráti társaságok is kilátogattak, volt lehetőség közös fotózkodásra is
Fotós: Szabone Zsedrovits Eniko

A kastélyparkban járók helyben készült kiváló minőségű kézművesárukból válogathattak kedvükre, miközben utcazenét – nagyrészt a rap és a funky ötvözete szólt – hallgathattak a pécsi Band of StreetS jóvoltából. 

(A különböző versenyek összesített eredményeit holnapi számunkban közöljük. A zsűrik elnöke Sági Szilárd gasztrokibic volt.) 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában