200 adag

2022.10.25. 12:00

Boldog délutánt éltek meg terített asztal mellett

Szegények mindig lesznek köztetek, rajtuk bármikor segíthettek. Ez az evangéliumi idézet motiválja a Boldog Délután elnevezésű segítő csapat szervezőit, akik szombaton délután ismét kétszáz adag melegétellel vendégelték meg a rászorulókat.

TT

Legközelebb karácsony előtt rendeznek majd ételosztást Fotók: LI

Fotó: LI

2013 decemberében kezdődött az az akciósorozat, amelyben civilek fogtak össze, hogy rendszeresen, évente négy alkalommal, leginkább nagyobb ünnepeink előtt jót tegyenek a rászorulók javára. Mindezt úgy, hogy az akcióikat saját zsebből finanszírozzák. 

Ezúttal, vagyis október 22-én délután négy órától kétszáz adag melegételt osztottak szét a Dózsa mozi melletti árkádok alatt. 

– Mindig igyekszünk figyelembe venni a kívánságokat. Most kétszáz adag tarhonyás húst rendeltünk savanyúsággal és kenyeret, forró teát és banánt osztottunk mellé. A pandémia óta most először teríthettünk meg, így láttuk vendégül a hozzánk érkező nehéz sorsú embertársainkat. Emellett tartós élelmiszereket is gyűjtünk számukra – mondta el Bartalos Kinga, a Boldog Délután szószólója.
 

A szervezők mellett a segítőknek is kiemelt feladat jutott
Fotós: LI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában