Ostorpattogás és muzsikaszó

2022.09.30. 11:00

A szombati szüreti mulatságukra készülnek az előszállásiak

Balogh Tamás

A tavalyi felvonulás is látványos és hangulatos volt Fotó: a szerző

A program, amit a helyi civil szervezetek hoztak létre, ezen a héten szombaton lesz. A látványosabb része a település utcáit végigjáró, színes felvonulás, amin csak az előre bejelentkezettek vehetnek részt. A díszes menet a művelődési háztól reggel kilenckor indul. 
A felvonulók több korosztályból álló csapatai, hogy a táncaikat bemutassák, több mint húsz helyen fognak megállni, minden ilyen megállóhelyen a vendéglátásukra önként jelentkezők a finomságokkal megterített asztalaikat felállítják. 
Az utcán vigadók közeledését nem lesz nehéz észrevenni, hiszen a fogatokat kísérő lovasok ostorcsattanásai, valamint a négytagú zenekar muzsikája egészen biztosan messziről is hallható lesz. 
A programot – és a vigadó lányokat és legényeket – ismerve az este sem lesz nagyon csendes. 
A minden bizonnyal fárasztó, táncos-nótás műszakot teljesítő társaságot finom vacsorával várják a rendezők. A lakomát követő szüreti bálban pedig – ami este nyolckor kezdődik – a Szamaras zenekar muzsikál. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában