Itt az általános iskolai ballagások szezonja

2022.06.17. 11:30

Gyerünk, fiatalok, rátok várt a nyár!

Szerdán volt a 2021/22-es tanév utolsó napja, és néhány helyen a ballagást is megtartották.

Török Tímea

Fotó: LI

Városunkban a Szabó Magda nyitotta az általános iskolai ballagásokat, ott szerdán délelőtt lehettünk tanúi az ünnepi pillanatoknak. Az alsósok sorfala mellett vonultak végig a nyolcadikosok az iskola termein, folyosóin egészen az udvarig, ahol a szülők, családtagok gyűrűjében köszöntek el tőlük a hetedikesek, valamint beírták nevüket az iskola emlékkönyvébe. Kovács Henrietta Judit hittanoktató lelkész megáldotta őket, és elmondta nekik útravaló gondolatait. 

A Szabó Magda iskolában sorfal mellett vonultak el a végzősök
Forrás: LI


Szintén szerdán, délután 17 órakor tartották a Vasvári iskolában is a ballagást. 

A Petőfi iskola végzősei szerdán délután búcsúztak az alma matertől
Forrás: LI

A Petőfi Sándor Általános Iskola végzősei szerdán a késő délutáni órákban búcsúztak az alma matertől. Három osztály 48 tanulója mellett Rideg István igazgató is elköszönt az intézménytől. A diákoktól a hetedik osztályosok, a nyugdíjba vonuló igazgatótól pedig a helyettesei vettek megható szavakkal búcsút a szülők, a rokonok és a Petőfi iskola nevelőtestülete gyűrűjében. 
A dunaújvárosi általános iskolák közül az Arany és a Dózsa iskola pénteken, június 17-én, 17 órától tartja a ballagást, a Móriczba járó nyolcadikosok szintén pénteken, de 18 órától köszönnek el majd ünnepélyesen. 

A Petőfi igazgatója, Rideg István is elköszönt az iskolától Fotók: LI
Forrás: LI

A vidéki oktatási intézmények sorából a nagyvenyimi és a rácalmási iskolák már június 10-én megtartották a ballagást. 
Azonban a dunaföldvári Beszédes József iskolában június 18-án, szombaton, 9 órától lesz az ünnepi esemény pont úgy, mint az előszállási Árpád Fejedelem iskolában is. 
A baracsi Széchenyi általános iskola június 17-én, pénteken, 18 órától, a mezőfalvi Petőfi Sándor iskola szintén pénteken, de 17 órától búcsúztatja a nyolcadikos tanulóit. Adonyban a Szent István Általános Iskola végzős diákjai június 18-án, szombaton, délelőtt 9 órakor, a kulcsi Fekete István Általános Iskola nyolcadikosai ugyancsak ezen a napon, de délután 17 órakor köszönnek el ünnepélyesen a tanintézménytől. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában