Dupla falú edény és speciális föld

2022.04.28. 07:00

Már ültethető a muskátli

Cserépben, ládában egyaránt jól érzi magát a muskátli. Egyik legnépszerűbb balkonnövényünk számos fajtában, színben beszerezhető, az ültetés során pedig kísérőt is kaphat.

Vas Népe

20190723 Csákánydoroszló Függönyként virít a muskátli Vali néniék (Horváth Árpádné) erkélyéről idén is. Mindig csodájára járnak a szomszédok. fotó: Szendi Péter szp Vas Népe

Fotó: © Szendi Péter

Megfelelő gondozás mellett tavasztól késő őszig otthonunk dísze lehet a muskátli: lehetőleg meleg, napos vagy félárnyékos helyre ültessük. Célszerű a növényre specializált földet választanunk, abban több a tápanyag, és jobb a víz- elvezető képessége. Lehetőleg ne használjuk az előző évi földet magas só- és klórtartalma miatt. Ügyeljünk arra is, hogy az ültetőedény alján legyenek lyukak, ahol a felesleges víz eltávozhat. Egyébként ajánlatos világosabb vagy dupla falú ládát választani a muskátli számára, így nem forrósodik fel napsütötte helyen sem a gyökérzóna. Öntözni mérettől, fajtától, elhelyezéstől függően kell, de a dús virágzás érdekében hetente adjunk tápoldatot a locsolóvízhez. A megfelelő fejlődés érdekében rendszeresen távolítsuk el a növényről az elnyílt virágokat, elsárgult leveleket is.

Az egyméteres virágládába maximum három tő muskátlit ültessünk, hogy a nyáron jól fejlődhessenek. A tövek kísérőnövényt kaphatnak: ezek lehetnek egynyári virágpalánták és alacsony növésű fűszernövények (metélőhagyma, borsfű, majoránna, kakukk­fű, bazsalikom) is, csak arra kell figyelni, hogy a környezeti igényeik egyezzenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában