Háború

2022.02.25. 07:30

Nehéz időkre számíthatunk

Címkék#jó reggelt

Várkonyi Zsolt

Hajdúhadház, 2022. február 24. T72-es típusú tankok legénységei az 5. Bocskai István Lövészdandár Vay Ádám Kiképzõ Bázisán Hajdúhadház közelében 2022. február 24-én. A Magyar Honvédség alakulatai folyamatosan érkeznek a keleti országrészbe. MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: Czeglédi Zsolt

Szinte minden család megért már háborút. A mienk is. Anyai nagyapám az első és második világháborúban, apám a másodikban és ´56-ban harcolt. Mi szerencsére kimaradtunk a világégésekből. Csak reménykedni tudunk abban, hogy a szomszéd államban, Ukrajnában zajló háború nem terjed át a szomszédos országokra, így hazánkra sem. A kárpátaljai magyarok is menekülnek Ukrajnából, akárcsak a délszláv háború magyarjai anno. Ott és most is az amerikaiak akartak és akarnak rendet tenni. Ne legyenek illúzióink, nem miattunk, a térségben élők miatt, hanem saját érdekükben. Persze az oroszokat ez nem menti fel az agresszió vádja alól. Nehéz időkre számíthatunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában