Dunaföldvár

2021.04.14. 07:00

Szebbé tenni az ünnepet, ez volt az előre elhatározott cél

Azért dolgoztak, hogy minél több embernek legyen még kellemesebb a húsvét

Balogh Tamás

A kelés csapat – mindannyian szívesen vállalnak többletfeladatokat az elesettek megsegítésére is Fotók: a szerző

Egészen különleges módon, mégpedig önkéntes munkával ünnepelték a Kele Csárda dolgozói a fennállásuk harmadik születésnapját. Húsvétkor! Dávid István, a tulajdonos így foglalta össze röviden az elmúlt időszak eseményeit.

– Szinte egy pillanatnak tűnik ez a három év...

Dávid István, a Kele Csárda tulajdonosa

– Valóban, szinte észre sem vettük az idő múlását, hiszen volt dolgunk bőven az első időszakban. Boldogságot okozott, hogy mennyi vendéget fogadhattunk itt, a csárdában, ami mellett nagyon sok külső helyszínen, fesztiválokon és egyéb rendezvényeken is a vendégeink szolgálatára állhattunk. Aztán jött az egy évvel ezelőtti nagyon nehéz időszak, amikor a pandémia miatt a vendéglátós kollégáinkhoz és a pályatársainkhoz hasonlóan elveszítettük azt, amiért ezt a szakmát választottuk. A mostani helyzetben azért küzdünk, hogy talpon maradhassunk. Mi is megszenvedjük ennek az állapotnak a következményeit, de nyilván a vendégeink is hasonlóképpen vannak ezzel. Mindannyian együtt várjuk, hogy visszatérhessünk a régi életünkbe.

Tálalva: Dávid István, Virág Miklós, Zászlósiné Szigeti Zsuzsanna

– A nehézségek dacára megtartották a jótékony hagyományaikat.

– Mi is úgy gondoltuk, hogy bár nagyon nehéz időszakot kell túlélnünk, de a rászorulókat támogató hagyományunkat így is megtartjuk. Karácsonykor is komplett ételadományokat juttattunk el azoknak, akikről mások nem tudnak gondoskodni. Húsvétkor is teljesítettük ezt a vállalásunkat. Egy városi összefogáshoz csatlakoztunk, aminek az anyagi támaszát Dunaföldvár Város Önkormányzata adta. A sokrétű feladatokból a helyi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Alapszolgáltatás Központ, valamint a máltások és a vöröskeresztesek aktivistái is kivették a részüket. Mi négy napon keresztül napi százötven adag ételt főztünk, dobozoltuk és szállítottunk ki az érintettek lakóhelyére, hiszen az előírások nem engedték meg, hogy ilyen nagy létszámú csoportot hívjunk össze egy közös ünnepi étkezésre. Mindegyik napra komplett, igazi finom és laktató menüt tettünk az asztalukra olyan minőségben, amit bármelyik betérő vendégünknek is szívesen ajánlanánk. Összefogtunk, nem a naptárt néztük, hogy akár mi is ünnepelhetnénk... És sikerült, amit elhatároztunk. Sok embert tettünk boldoggá ezzel a munkánkkal.

A kelés csapat – mindannyian szívesen vállalnak többletfeladatokat az elesettek megsegítésére is
Fotók: a szerző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában