Sokszor nem egyszerű a helyzet

2020.07.07. 17:30

Nagyon jó csapatot alkotnak

A Dunaújvárosi Óvoda minden évben ünnepséget szervez a pedagógiai munkát közvetlenül segítő munkatársaik és a technikai dolgozóik részére. A hagyomány szerint áprilisban lett volna a köszöntés, ám a járvány miatt július 6-án, hétfőn tartották meg ezt a rendezvényt a Százszorszép tagóvodában.

Molnár Emese

2020.07.06. pedagógiai asszisztensek méltatása, a kiemelt munkát végzők díjazása Dunaújváros Százszorszép TagóvodaFotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője úgy fogalmazott köszöntőjében, hogy ez a tanév az összefogásról szólt. Nehéz időszakon vannak túl, átszervezések és más munkában való helytállás is jellemezte az elmúlt hónapokat. Mindenki kivette a részét a pandémiás helyzet során, valaki az ügyeletes óvodákban dolgozott, fertőtlenített, valaki maszkot varrt, vagy éppen az önkormányzati feladatellátásban, gyógyszerek és élelmiszerek vásárlásában segített az időseknek. Az óvodavezető megköszönte valamennyi kolléga munkáját, hozzáállását, hogy együttes erővel sikerült minden helyzetet megoldaniuk.

Stabil hátteret biztosítanak az óvodás gyerekeknek

Mint mondta, nagyon jó csapatot alkotnak, és a dajka nénik, az asszisztensek is ugyanúgy beletartoznak az óvodák lelkébe, mint az óvodapedagógusok, hiszen egyik terület sem tud működni a másik nélkül. Bár sokszor nem egyszerű a helyzet, mégis lelkiismeretesen végzik mindennapi teendőiket, stabil hátteret biztosítva a kisgyermekeknek, hogy szeretetteljes, elfogadó légkör vegye őket körül az intézményekben. Az eseményen jelen volt Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester is, aki szintén köszönettel szólt a Dunaújvárosi Óvoda valamennyi munkatársa felé, kiemelve, hogy a járványügyi helyzetben is számíthattak rájuk az ügyelet, illetve az idősek ellátásában is.

A köszöntő után egy kedves mesével folytatódott a műsor Pappné Sánta Magdolna előadásában, majd jutalmakat adtak át a tagóvoda-vezetők javaslatára azon dajka néniknek és pedagógiai asszisztenseknek, akik kiemelkedő munkát végeztek az évben. Mint azt Gyenes Józsefné hozzátette, nehéz döntést volt, hiszen ha feladat volt, mindenki rendkívüli módon teljesített. A dajka nénik közül elismerést kapott Horváthné Kelényi Mariann (Aprók Háza tagóvoda), Szabó Mihályné (Duna-parti tagóvoda), Benedek Ilona (Kincskereső tagóvoda), Horváth Zoltánné (Margaréta tagóvoda), Botka Andrea (Római városrészi tag­óvoda), valamint Takács Károlyné (Napsugár tagóvoda), akit nyugdíjba vonulása alkalmából is köszöntöttek a kollégák. Szintén nyugállományba vonul még két kiváló munkatárs, Vajda Györgyné (Dunaújvárosi Óvoda) és Demeter Józsefné (Római városrészi tagóvoda), akiktől szeretettel és hálával búcsúzott a kollektíva. A pedagógiai asszisztensek közül ezúttal Jeszenőiné Lak Ildikó (Aranyalma tagóvoda) és Szöllősi Eszter (Duna-parti tag­óvoda) munkáját emelték ki.

Az ünnepi műsorban zárásként Balogh Endre énekelt két dalt az egybegyűlteknek, majd virággal és egy kis frissítővel kedveskedtek a kollégáknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában