koronavírus

2020.06.09. 20:00

Nem ajánlott a maszk kétéves kor alatt

A maszk viselése mindennapossá vált mostanában, de a Japán Gyermekorvosok Társasága az MTI közleménye szerint arra figyelmeztet, hogy kétévesnél fiatalabb gyermeknél nem szabad használni.

FMH

A koronavírus elleni előírások az ázsiai szigetországban maszkviselésre biztatják az embereket, de az orvostársaság felhívta a szülők figyelmét, ne takarják el maszkkal a kisgyermekek arcát, mivel attól nehezebb észrevenni az arc színének, kifejezésének és a légzésnek a megváltozását.

A kicsiknél alacsony a fertőzés veszélye Fotó: Pesti Tamás / FMH

Mivel a gyerekeknek keskenyebb a légútjuk, a maszk megnehezíti számukra a légzést, nagyobb terhet ró tüdejükre és a hőguta kockázatát is növeli a védőeszköz. Sőt, a fulladásnak is van kockázata, különösen, ha a kisgyermekek hánynak a maszk alatt. A japán orvosok véleménye szerint a gyerekek esetében viszonylag alacsony a koronavírus-fertőzés veszélye, ezért kétévesnél fiatalabb gyermeknél nincs szükség maszkra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában