A Dunaújvárosi Egyetem és a Klebelsberg Központ versenye

2019.04.17. 11:00

Kreatív matek és informatika

Immár második alkalommal rendezte meg a Klebelsberg Központ a Dunaújvárosi Egyetemmel közösen a nagy sikerű MaTech kreatív matematika- és informatikaversenyt Budapesten a tegnapi napon.

Balla Tibor

A verseny célja az, hogy az azon részt vevő tanulók matematikai ismereteikre alapozva olyan feladatokat oldjanak meg, amelyekben a kreatív gondolkodás, a digitális tudás, a digitális eszközhasználat is jelentős szerepet kap. A verseny célja az is, hogy fejlessze a részt vevő tanulók problémamegoldó képességét, a csapatmunkát, és teret adjon a digitális eszközök kreatív alkalmazásának, megmutatva, hogy nem csak tanulni, de versenyezni is lehet úgy, hogy közben élményeket szereznek a tanulók.

A döntőben már egy légtérben voltak az ellenfelek Fotó: DUE

A tegnapi döntőbe 12 csapat jutott be a közel 400 jelentkezőből. A színvonalat jól szemlélteti, hogy a döntősök a tavalyi pontszámokat felülmúlva, lényegesen magasabb eredménnyel jutottak be.

Az első két forduló online zajlott a Dunaújvárosi Egyetem által kifejlesztett speciális weboldalon keresztül. A döntőben közvetlenül egymással mérték össze tudásukat a csapatok a digitálistechnológia- és a hagyományosmatematika-tudás alkalmazásával.

A döntő során 4 feladatban bizonyíthattak a versenyzők. Rövid, vicces infó grafikával mutatkoztak be, és értékelhették egymás teljesítményét is. Ezt követte a 60 perces kifejtős feladatsor, majd egy matematikához köthető tételt kellett bemutatniuk, végül villám kérdésekkel zárult a verseny.

A kiegyenlített küzdelemben az MLet elnevezésű csapat tudott felülkerekedni, és ezzel megnyerték a MaTech2-t.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában