Kerékpár

2022.04.27. 20:03

Colbrelli szívritmusszabályozót kapott, bizonytalan a jövője

Szívritmusszabályozót kapott Sonny Colbrelli, aki március 21-én, az országúti kerékpáros katalán körverseny nyitószakaszának végén, a célba érkezés után összeesett és újra kellett éleszteni.

A 31 éves, Európa-bajnok olasz versenyző csapata, a Bahrain Victorius szerdán azt közölte, hogy a sportoló kisebb távokat már megtehet kerékpáron.
A beavatkozást még március 31-én végezték el a padovai kórházban, Colbrelli állapota azóta sokat javult. Az a következő hónapokban dől el, hogy újra normális életet élhet-e, illetve folytathatja-e a pályafutását.
Olaszországban ugyanakkor biztosan nem versenyezhet, sőt, valószínűleg hazája licencével sem, mert ott a törvény tiltja, hogy szívritmusszabályozót használó profi sportoló versenyeken vegyen részt.
Colbrelli pályafutása legnagyobb diadalát a tavalyi Párizs-Roubaix viadalon aratta, amely az öt legnagyobb egynapos verseny egyike.

Borítókép: az első helyezett Sonny Colbrelli a tavalyi Párizs-Roubaix viadalon 2021. október 3-án (Anne-Christine Poujoulat/ AFP)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában