Bukás

2021.12.30. 12:14

Leváltotta Kulcsár Krisztián elnököt a MOB közgyűlése

A Magyar Olimpiai Bizottság rendkívüli közgyűlésén a tagok titkos szavazáson megvonták a bizalmat Kulcsár Krisztiántól. Az elnök 2022. január 31-i hatállyal lemondott.

Az év utolsó előtti napján rendkívüli közgyűlést tartott a Magyar Olimpiai Bizottság. Kulcsár Krisztián elnök bizalmatlansági szavazást kezdeményezett önmaga ellen - számolt be róla a Magyar Nemzet.

Az elnököt az utóbbi napokban több okból támadták: a MOB-tagság radikális csökkentése vagy legalább annak módja sokak számára elfogadhatatlan volt, bizonyos pénzügyi szabálytalanságok miatt pedig már a BRFK-hoz került az olimpiai bizottság ügye.

Kulcsár Krisztián bevezetésként kontrasztot állított a korábbi közgyűlések jó hangulatát felidézve, majd így folytatta:

Amikor az ember ellen igaztalan kampány zajlik, nagyon nehéz megállni, hogy ne szólaljon meg. Részben kudarcot vallottam, mert annak ellenére, hogy közeledik a téli olimpia, csak a bizottságról és rólam szólnak a hírek. Az önvizsgálatom még tart, de a bizalmatlanság első jelekor egyértelmű volt, hogy a tagság elé jövök, akik megválasztottak. Vannak, akik lemondásra akartak kényszeríteni, de ez egyesek szemében a beismeréssel ért volna fel.

A hosszas viták elkerülését az elnöki bevezető után hamar megszavazta a testület, így szinte azonnal következett az egyetlen napirendi ponttá vált bizalmatlansági voksolás. Az ötvenegy szavazásra jogosult MOB-tag közül negyvenhárman jelentek meg, míg Kulcsár Krisztián érintettsége okán nem szavazott.

Az elnöktől huszonnégy nem és tizennyolc igen szavazattal, egy érvénytelen voks mellett megvonták a bizalmat.

Kulcsár a szavazás eredményére 2022. január 31-i hatállyal lemondott elnöki pozíciójáról, a februári pekingi téli olimpián már utódja képviselheti a MOB-ot.

Borítóképünkön Kulcsár Krisztián, fotó: MTI/Mónus Márton

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában