Sorozat

2024.05.25. 11:28

Nemcsak a nézők számára ígér emlékezetes pillanatokat a S.E.R.E.G. (videó)

Nemcsak a nézők számára ígér emlékezetes pillanatokat és feszült helyzeteket a S.E.R.E.G. című katonai sorozat, de a színészekben is maradandó emléket hagyott a forgatás. A főszereplő Csórics Balázs elárulta, milyen volt Győrbíró Zsolt alezredes bőrébe bújni és miben változott meg az élete azóta.

MW

Csórics Balázs, a S.E.R.E.G. című katonai sorozat főszereplője

Forrás: Megafilm

A TV2 műsorán ősszel mutatják be a S.E.R.E.G. című sorozatot, amelyben Csórics Balázs alakítja a főszereplő Győrbíró Zsolt alezredest. A 39 éves színész korábban több sorozatban, többek között a Hactionben is szerepelt, de nemrég Az Árpádok felemelkedése és a Valami madarak című filmben is láthattuk. Emellett színházban is játszik, a Madáchban mindjárt két darabban is, a Jézus Krisztus Szupersztárban Kajafás főpapot játssza. A Hír TV Svenk című, szombaton 23.30-kor adásba kerülő műsorában elárulta, milyen volt eljátszani a S.E.R.E.G. című katonai sorozat főszerepét – írja a Magyar Nemzet.

Mint a színész elmondta, a sereg szó rengeteget változott számára az elmúlt fél évben: ma elsősorban a csapatot jelenti, a stábot, amellyel a sorozatot készítették: a színészeket és azt a száz embert, akivel 77 napon keresztül meneteltek végig hóban, fagyban, jégben, sárban, napsütésben, amíg forogtak a kamerák.

A szerep nemcsak fizikailag, de szakmailag is szép kihívás volt Csórics Balázs számára, hiszen ez az első főszerepe:

hihetetlenül mély nyomot hagyó élmény volt

– fogalmazott. Hogy hitelesen tudja eljátszani a karaktert, részt vett helikopteres kiképzésen, profin kezeli a fegyvert és az április 6-án befejeződött forgatás óta a magánéletben is jobban akar teljesíteni, amire szerepe ösztönözte.

Győrbíró Zsolt karakterét Csórics Balázs úgy jellemezte, mint egy végtelenül fegyelmezett, ugyanakkor elképesztően mély érzésű embert, aki alezredesként szolgál a Magyar Honvédség kötelékében. Győrbíró a történet szerint egy misszió formájában kap egy lehetőséget az élettől arra, hogy jóvátehessen egy olyan hibát, amelyet évekkel ezelőtt követett el.

Miközben a bevetésre készül, az alezredes életét több tényező is nehezíti. Meg kell küzdenie ellenlábasával, Horváth Tibor ezredessel (Kamarás Iván), aki nem támogatja, hogy ő vezesse a szerveződő NATO-missziót, de egyetemista fiával is nehéz a kapcsolata. Emellett Győrbírónak a nőkkel való viszonya sem mentes a problémáktól, hiszen az aggódó feleség (Balla Eszter) mellett – akinek megígéri, hogy épségben tér haza a misszióból – felbukkan egy szerelmi szál is, melyben Gál Réka Ágota játssza a főszerepet.

A Svenket szombat este fél 12 kor láthatják a nézők a Hír TV műsorán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!