Felhívás

2023.01.19. 09:52

Már lehet nevezni a 16. Kecskeméti Animációs Fesztiválra

Már lehet nevezni a 16. Kecskeméti Animációs Fesztiválra (KAFF), amely kétévente mutatja be a legfrissebb magyar és európai animációs filmtermést, és amelyet idén június 21. és 25. között rendeznek meg - közölték a szervezők az MTI-vel.

Káel Csaba, a magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos beszédet mond a 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) záróeseményén a Hírös Agóra színházteremben Kecskeméten 2021. augusztus 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

A tájékoztatás szerint az animációs seregszemlére a 2021. február 1-je után befejezett hazai és európai animációs munkákkal március 20-áig, témamegkötés nélkül, díjmentesen lehet nevezni. Fontos kitétel, hogy a filmalkotásban az animáció arányának több mint 50 százaléknak kell lennie. 

A magyar versenyre azok a munkák nevezhetők, amelyek Magyarországon készültek vagy a rendezőjük magyar.

 Az európai versenyre nevezett filmalkotásoknak pedig legalább 50 százalékban európai tulajdonban kell lenniük. 

A magyar alkotások versenyére hat kategóriában - egész estés film, tv-speciál, rövidfilm, televíziós sorozat, alkalmazott animáció (reklám, szignál, előzetes, főcím, videóklip) és diákfilm - várják az alkotásokat, míg az európai filmek kategóriában egész estés filmek, tv-speciálok és televíziós sorozatok versenyeznek majd. 

A nevezés részletes feltételei és az online nevezési lap a fesztivál weboldalán, a www.kaff.hu oldalon található. A 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál programjának előzsűrizése 2023 áprilisában várható. 

A KAFF ideje alatt a teljes programot ingyenes vetítések keretében láthatják majd a nézők 

- olvasható a közleményben. 

Az első animációs szemlét 1985-ben szervezték meg Kecskeméten. A szemléből 1993-ban fesztivál lett, amely már nemcsak a legfrissebb hazai alkotások bemutatására korlátozódott, hanem egyre több, külföldi filmeket is bemutató programmal bővült, 1996-tól pedig külön versenyprogramban indulnak a legfrissebb európai animációs játékfilmek. 

A KAFF célja, hogy a legszélesebb körben merítsen az elmúlt két évben készült hazai és nemzetközi animációsfilm-termésből. A versenyprogramok mellett tematikus panorámavetítések, retrospektív-válogatások, filmszakmai konzultációk és mesterkurzusok, valamint workshopok, kiállítások színesítik majd a programot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!