Trianon 100

2020.05.29. 16:38

Szarka Tamás: június 4-én szóljon a nemzeti összetartozás himnusza világszerte! (videó)

A tavalyihoz hasonlóan idén is arra buzdítanak mindenkit, énekeljük közösen a Kézfogást!

Budapest, 2019. június 4. Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zenész, zeneszerzõ és diákok éneklik a Kézfogás címû dalt, a magyar összetartozás himnuszát a nemzeti összetartozás napján rendezett ünnepségen a Parlament elõtt 2019. június 4-én. Az Országgyûlés 2010. május 31-én nyilvánította a nemzeti összetartozás napjává az elsõ világháborút lezáró trianoni békeszerzõdés aláírásának napját, június 4-ét. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Az énekes Facebook-oldalán megjelent poszt felidézi, hogy „egy éve ilyenkor mind lelkesen készültünk, hogy június 4-én együtt énekeljük Szarka Tamással a Kézfogást. Több ezren a Kárpát-medence több száz településéről, hogy közös hangot adjunk összetartozásunknak.”

Idén azonban a felhívás szerint még nagyobb szükség van arra, hogy „egymástól távol is képesek legyünk kifejezni a bennünk élő nemzeti közösséget.

Merítsünk erőt a dalból, mely mindannyiunk lelkében időről-időre felcsendül! Emlékül küldjük a tavalyi év közös élményét, kérünk, hogy továbbítsd barátaidnak”

– szól a buzdítás.

Hozzátették: az idei évben is várnak felvételeket mindazoktól, akik valamilyen módon meg tudják valósítani, elsősorban családok, baráti társaságok, kis közösségek, egyének jelentkezését várják nagy szeretettel.

A felhívás megtalálható itt: https://kezfogas.eu/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában