A magyar széppróza napja

2020.02.18. 22:33

Gálaműsorral ünnepelt a Petőfi Irodalmi Múzeum

Sokszínű, ingyenes gálaműsorral ünnepelte a magyar széppróza napját a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM), a Petőfi Irodalmi Ügynökség és a Magyar Írószövetség kedden Budapesten.

Budapest, 2016. április 15. A gróf Károlyi-család egykori palotája, amely a Petõfi Irodalmi Múzeum otthona a fõváros V. kerületében, a Károlyi Mihály utca 16-ban. A klasszicista mûemlék 1832-ben épült Anton Pius Riegl és Hofrichter József tervei szerint. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA Fotó

Fotó: Róka László

A Magyar Írószövetség választmánya 2017-ben kezdeményezte, hogy február 18-án, Jókai Mór születésnapján megrendezzék a magyar széppróza napját, amelyet először 2018-ban ünnepeltek meg.

Idén a Magyar Írószövetség, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Petőfi Irodalmi Ügynökség szakmai irányításával csaknem száz rendezvény zajlik határon innen és túl február 18-tól február 28-ig.

Kedden a PIM-ben novellaíróversennyel, antológiabemutatóval és koncerttel várták az érdeklődőket.

A novellaíróversenyen részt vett Csender Levente, Király Farkas és Szilágyi-Nagy Ildikó. A gálaesten bemutatták Az év novellái 2020 című antológiát és koncertet adott a Misztrál zenekar. Az est műsorvezetője Völgyi Tóth Zsuzsa volt, közreműködött Turi Bálint színművész.

Borítókép: a gróf Károlyi-család egykori palotája, amely a Petőfi Irodalmi Múzeum otthona a főváros V. kerületében, a Károlyi Mihály utca 16-ban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában