Az év versei 2018

2018.03.31. 17:48

Száz költő alkotásai szerepelnek az antológiában

Száz költő alkotásai szerepelnek Az év versei 2018 című, frissen megjelent antológiában - közölte a Magyar Napló Kiadó.

Budapest, 2016. április 11. Oravecz Péter költõ a Magyar Napló Kiadó, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) költészet napi Versmaraton címû rendezvényén a Magyar Rádió Márványtermében Budapesten 2016. április 11-én. A hatodik alkalommal megrendezett versmaratonon Az év versei 2016 címû antológiából hangzanak el költemények a szerzõk elõadásában. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mohai Balázs

Az immáron tizenhetedik alkalommal megjelenő antológia adja hagyományosan a költészet napján, április 11-én megrendezett Versmaraton alapanyagát, ahol 12 órán át maguk a szerzők olvassák fel a válogatásban szereplő műveiket. A több mint 440 oldalas kötet Az év novellái antológiával együtt a magyar irodalmi élet színe-javát hivatott az olvasó elé tárni – olvasható a közleményben.

A kötet mintegy 40 magyarországi és határon túli magyar folyóirat közlése alapján az elmúlt év legjobb verseiből nyújt válogatást. Mások mellett Ágh István, Bertók László, Iancu Laura, Makkai Ádám, László Noémi, Marno János, Tornai József, Kiss Benedek, Lackfi János, Makkai Ádám, Oravecz Péter, Rakovszky Zsuzsa, Tandori Dezső és Térey János költeményei is olvashatóak a kötetben, amelynek legidősebb szerzője a 2017-ben 91 éves korában elhunyt Vasadi Péter, a legfiatalabb a 28 éves kárpátaljai Marcsák Gergely.

Borítókép: Oravecz Péter költő a költészet napi Versmaraton című rendezvényén a Magyar Rádió Márványtermében Budapesten 2016. április 11-én.

MTI Fotó / Mohai Balázs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!