Krimi

2024.05.23. 09:50

Pénteken temetik a verőcei hajótragédia elhunyt menyasszonyát

A 19 éves Boglárkának a tragédia előtt nem sokkal kérték meg a kezét.

MW

Fotó: BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság/Facebook

Néhány napja szörnyű tragédia rázta meg az országot. A Pest vármegyei katasztrófavédelemhez május 18-án szombaton, néhány perccel éjfél előtt érkezett bejelentés, hogy szállodahajó üközött egy kishajóval a Dunán Verőcénél.

A kisebb hajón nyolcan utaztak, hét barát és egy olasz férfi, akit a többiek egy fesztiválon ismertek meg, ahonnan a tragédia előtt hazaindultak. Azonban útközben egy szállodahajónak csapódott a csónakjuk. A balesetet az olasz férfi túlélte, ki tudott úszni a partra, a rendőrök a 12-es főúton találtak rá vérző fejjel.

Óriási erőkkel indult meg a keresés az eltűnt emberek után. 

Nem sokkal később megtalálták a 20 éves B. Boglárka és a hajót vezető E. Adrián holttestét, akiknek a maradványaira a Duna mentén bukkantak rá.

Boglárka kezét a tragédia előtt kérték meg. A lány nem sokkal halála előtt még telefonált a barátnőjével.

B. Daniellát, E. Dianát, V. Lászlót, V. Olivért csütörtök reggelig még nem találták meg. Nemcsak a rendőrség keresi őket, több kutató-mentő csapat is cirkál több száz emberrel a Dunán és a part mentén. 

V. Márton holttestét szerdán megtalálták.

Boglárka családja teljesen összetört a tragédia után, a lány holttestét is ők azonosították néhány napja. Bogi nagymamája a Ripostnak nyilatkozva könnyek között elmondta, nem tudja, hogy fogják feldolgozni a verőcei hajótragédiát.

„A menyem és a fiam is össze vannak törve, ahogyan Bogi két testvére is. Imádták egymást. A fiam tipikus lányos apuka, királylányként tekintett Bogira. Nem tudom, hogyan tudjuk ezt majd feldolgozni. Még a kertben sem tudok dolgozni, nem tudok semmit csinálni...”

Az édesanya a lapnak azt is elmondta, hogy mikor temetik a kislányát.

„Mély fájdalommal tudatom, hogy drága kislányomat, Boglárkát pénteken, május 24-én, 17 órakor helyezzük örök nyugalomra az isaszegi temetőben”

– nyilatkozta az összetört édesanya. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában